Fuss Krisztussal a határokig

Munkatársi csapatépítő programként indult, s mára közösségi eseménnyé nőtte ki magát a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón a jezsuita váltó indulása. Ebben az évben 6 maratonváltó csapatban 36 futó állt rajthoz, a váltótagok között volt P. Nagy Bálint SJ, P. Koronkai Zoltán SJ és P. Holczinger Ferenc SJ, a Jézus Szíve Társasága szerzetesnővére, Kurczina Terézia … "Fuss Krisztussal a határokig" bővebben

Reflexió „Övék a mennyek országa” – A keresztények maradni akarnak iraki földjükön

Böjte Csaba ferences, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes és Hölvényi György európai parlamenti képviselő néhány hete Irakban járt, az ott élő keresztények között. Velük tartott Siklósi Beatrix és Marossy Géza, a Duna Tv munkatársai. Az útról készített megrázó dokumentumfilmjüket június 5-én 22.10-kor vetíti a Duna Tv. Néhány képkocka a filmből.

Jezsuita blog Mi az életcélod?

Gondolkoztál már azon, hogy amire érdemes rátenned az életedet? Ha a halálos ágyadon visszanéznél az egészre, vajon mitől látnád értelmesnek? Nekem úgy tűnik, az emberek nagy része egyáltalán nem teszi fel ezeket a kérdéseket. Sokak „érdeklődési területén” egyszerűen „kívül esik”, hogy ilyesmin „filózzanak”.

Oázis Szex a házasságkötés UTÁN … és Mi kell a NŐNEK?

A Test Teológiája Szent II. János Pál pápa a férfiról és nőről szóló tanításainak gyűjteménye, melynek kivonatát egy lelkes csapat egy-egy hétvége alatt próbálja átadni az érdeklődő fiataloknak. (Nem mozgalom.) A fókuszban Isten fantasztikus elképzelése a testünkről áll, továbbá az, hogyan próbáljunk úgy szeretni, ahogy Ő szeret. (… és egyáltalán nem a mit NE tegyünk…) … "Szex a házasságkötés UTÁN … és Mi kell a NŐNEK?" bővebben

Imaapostolság 2017 júliusi imaszándék

Azokért a testvéreinkért, akik eltávolodtak a hittől, hogy a mi imádságunk és evangéliumi tanúságtételünk által is felfedezhessék az irgalmas Úr közelségét, és a keresztény élet szépségét.