JTA 1% – Tudatos rendelkezés

Kérjük május 22-ig rendelkezzen adója 1%-ával a magyar jezsuiták munkáit támogató Jézus Társasága Alapítvány javára!

Reflexió Ignác – Hogyan formál Isten?

Az Uránia mozi adott otthont tegnap este az Ignác című film premierjének. Az alkotók elsőként a világon próbálkoztak azzal, hogy Loyolai Szent Ignác életét mozgóképre vigyék.

Jezsuita blog Mi a metafizika? (I.)

Az alábbiakban arra vállalkozom, hogy inkább mókás-ismeretterjesztő, mintsem komoly-tudományos szinten tárgyaljak egy elvont filozófiai fogalmat. Ha teológiáról írnék, tekintélyekre kellene hivatkoznom, például az egyházi tanítóhivatal által kihirdetett dogmákra. A mostani témával kapcsolatban azonban nem létezik ilyen kötelem: teljesen szabadnak érezheti tehát magát, kedves Olvasó! A filozófiában nincsenek előre meghatározott „kötelező dogmák”.

MBJ Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban

  “Nem érdemes halogatni, mert MOST van itt a cselekvés ideje.”   És itt van! Megjelent Kiss Ulrich SJ Szolgáló vezető a tanuló vállakozásban c. könyve. MOST vasárnap (április 23-án), a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Hess András teremben 12 órakor mutatja  be Ulrich atya a könyvét! Ezt követően a Jezsuita Kiadó standjánál várja az érdeklődőket!

Reflexió A szent három nap az evangéliumban és a liturgiában

A liturgia ezekben a napokban is az evangéliumot követi. A szertartások a passióhoz és a feltámadás csodálatos öröméhez kapcsolódnak. Jó ilyenkor ránézni az ünnepi liturgia egyes elemeire: melyikben mi mutatkozik meg számunkra, mi az, amit megélhetünk benne.

Jezsuita blog Az én húsvétom…

Az én húsvétjaim általában elég dolgosan telnek. Szerzetes pap vagyok, ám fő feladatomat tekintve egyúttal olyan ember is, akit szellemi munkára szabadítottak fel. Ráadásul a teljesítményemet számszerűsíthető adatok, publikációk alapján mérik. Ezért aztán – szégyen ide, szégyen oda – időnként ellenállhatatlan kényszert érzek arra, hogy visszahúzódjak az emberek elől, és hosszabb összefüggő időt szenteljek a kutatásra és az írásra.