1% a jezsuita küldetésre

Kedves Támogatónk! Tisztelt Adózó!

A NAV ebben az évben is több adózónak, már az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet. Az elkészített bevallások március 15-től elérhetők a NAV eSZJA oldalán. Adóbevallása megtekintésekor már lehetősége van személyi jövedelemadója 1%-áról rendelkezni. Vegyen részt Ön is munkánkban azzal, hogy a magyarországi jezsuiták alapítványa, a Jézus Társasága Alapítvány javára rendelkezik (Adószám: 18064333-2-42).

A 2019-es évben a személyi jövedelemadó 1%-ából befolyt összegeket az alábbi területeken különféle célok megvalósításához kívánjuk felhasználni:

  • Lelkiségi területen, az év során több alkalommal megrendezendő személyesen kísért lelkigyakorlataink részvételi díjainak mérséklésére, a lelkigyakorlatozók támogatására.
  • Oktatási területen, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban, a Jezsuita Roma Szakkollégiumban, valamint a Kaszap István Szakkollégiumban tanuló hallgatóink ösztöndíjazási rendszerére; egyetemen kívüli szakmai, társadalmi ismereteket bővítő képzéseik megvalósítására.
  • Társadalmi programjaink erősítésére, melyek keretén belül a szatmárnémeti és marosvásárhelyi lelkipásztori munkáink erősítésére, valamint kiemelten a Gyökerek tábor támogatása valósul meg, ahol szociálisan hátrányos helyzetű, határon túli magyar gyermekeket látunk vendégül.
  • Média-kultúra területeken, a médiaapostolság előmozdítása érdekében a Jezsuita Kiadó gondozásában megjelenő magazinok és kiadványok kiadásának támogatására, valamint a Párbeszéd Háza szervezésében  zajló kulturális események és a  Faludi Nemzetközi Amatőrfilm-szemle és Fotópályázat költségeinek részbeni fedezésére.

Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul
a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.

Felajánlásukat hálával fogadjuk, köszönettel:
a magyar jezsuiták és munkatársaik

Személyi jövedelemadója 1+1%-áról való rendelkezését szja bevallásával együtt vagy akár attól  függetlenül is benyújthatja legkésőbb május 20-ig. 

Ha Önnek nincs ügyfélkapuja, rendelkező nyilatkozatát postán vagy személyesen is eljuttathatja. Kitöltött nyilatkozatát postai úton vagy személyesen is eljuttathatja a lakcíme alapján illetékes NAV-fiókhoz. A borítékon tüntesse fel nevét, címét, adóazonosítóját, valamint a ragasztott felületen átnyúlóan írja alá.

Rendelkező nyilatkozat letöltése

A jogszabályok szerint a rendelkezőnek van lehetősége megadni adatait, hogy a támogatott szervezet beazonosíthassa támogatóit. Kérjük, a rendelkező nyilatkozaton X-szel jelezze („Hozzájárulok, hogy nevemet és postai, illetve elektronikus címemet…”) szándékát, hogy az alapítvány eredményeiről, tevékenységéről értesíthessük Önt.

Kérjük, támogassa adója egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát! A Magyar Katolikus Egyház technika adószáma: 0011.

Az elmúlt években 1%-ból befolyt összegek felhasználásáról szóló éves beszámolók Közlemények az 1% felhasználásáról címmel megtekinthetők oldalunkon.

Frissítve: 2019. április 04.