1% – Egyszer ők is Nagyvadak lesznek!

Tisztelt Támogatónk! Kedves Adózó!

szik_2013A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium második tanévét kezdte meg a Horánszky utca 18. felújított épületében, a Rend új székhelyének szomszédságában. Hetvenfős intézményünk az egyetemi tanulmányok mellett további szakmai és lelki fejlődési lehetőségeket teremt hallgatóinak. Az elmúlt két évtizedes működésünk során megőriztük meghatározó helyünket a keresztény szakkollégiumi mozgalomban.

Ezzel a stabil háttérrel egyre több felé nyitogatjuk szárnyainkat. 2012 őszén szimpóziumot szerveztünk a kelet-ázsiai kultúra megismeréséről. Ösztöndíj-lehetőségeket építünk, hogy a hallgatók tanulmányaik alatt legalább egy évet tölthessenek külföldön, és ebben anyagi kérdések őket ne hátráltassák. Saját ösztöndíj-börzét szervezünk az idei tavaszi szemeszterben. Építjük a kárpát-medencei kapcsolatokat, amelyben hatalmas tapasztalatot jelent a kollégiumunkból indult, korábban Junior Prima-díjas Gyökerek tábor mozgalom.

Az intézményi kapcsolatok mellett a hallgatók személyes munkája és tudományos eredményei is hozzájárulnak a szakmai sikerekhez. A hallgatók nemcsak kari, illetve országos tudományos diákköri munkákban vesznek részt, hanem publikálnak, konferenciákra járnak és tudományos versenyeken is részt vesznek. Saját tanulmánykötetet ad ki a Szakkollégium, az évkönyve mellett.

Az oktatási rendszerünk a következő elven alapszik: komplex tudást adni. A készségfejlesztés – retorika, önismeret vagy színjátszás – ugyanolyan fontosak, mint a hagyományos kurzusok. Utóbbi oktatóit is igyekszünk a szakmai életből is válogatni, nem kizárólag az egyetemi katedráról, hogy a hallgatók a tanultak hétköznapi működéséről is hallhassanak. A szakkollégiumi misszió tehát az, hogy hallgatóink tudásukat értékek mentén tudják majd képviselni professzionális életükben.

  1. Az interdiszciplináris szakkollégium a 21. században egyre erősebb létjogosultsággal bír: nem kevés közgazdasági Nobel-díjat kaptak pszichológusok, ahogy számos más határterületen azok váltak a legsikeresebbé, akik képesek voltak a saját tudományterületük határain túllépni. Azt szeretnénk, ha a hallgatóink nemcsak erre – az egyébként nem könnyű – feladatra lennének képesek, hanem szakmai tevékenységük társadalmi vetületét is felelős értelmiségiként tudnák kezelni.

Ebben az évben is kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át oktatási intézményünk finanszírozásához. Közvetlen adományával szintén nagymértékben hozzájárul Szakkollégiumunk fenntartásához, megerősítéséhez.

A lap alján található csatolmányt – rendelkező nyilatkozat – megnyitva, letöltve tájékozódhat az egyszerű 1% rendelkezés menetéről.

A magyar jezsuiták és a Szakkollégium közössége nevében köszönettel,

Forrai Tamás Gergely SJ
jezsuita provinciális

Feledy Botond
a szakkollégium rektora
Felajánlott adományából és adója 1 %-ából fiataljaink biztos háttérrel folytathatják tanulmányaikat.

Jézus Társasága Alapítvány adószáma: 18064333-2-42

(JTA-SzIK Fejlesztés számla: 11100104-18064333-16000009)

www.szentignac.hu

Rendelkező nyilatkozat 2013

Frissítve: 2016. július 29.