Egy százalék a jezsuita közösségek javára

Rendtartományunk területén több civil szervezet is értékteremtő munkát végez. Összefoglalónkból megismerheti munkájukat. Május 20-ig lehetősége van őket adója 1%-ának felajánlásával támogatni, legegyszerűbben a NAV eSZJA oldalán. Köszönjük, hogy tudatos rendelkezésével is hozzájárul a jezsuita kezdeményezések megvalósításához.

Támogassa adója plusz 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát a 0011-es technikai számmal! 

Fontos tudni: adónk visszatérítés előtt megállapított összegének 1+1%-áról rendelkezünk, vagyis ha a teljes összeget vissza kaptuk is, 1+1%-unkat akkor is felajánlhatjuk, és ezt az összeget a költségvetésből pótolja ki a NAV.

 

Jézus Társasága Alapítvány | Adószám: 18064333-2-42

Honlap | Facebook |Instagram | YouTube

A rendtartomány számos intézménye a Jézus Társasága Alapítványon keresztül fogadja az szja 1%-os felajánlásokat. Az alapítvány a jezsuiták széleskörűen végzett munkáit támogatja:

Lelkiségi területen, a Dobogókőn és Püspökszentlászlón rendezett lelkigyakorlatok részvételi díjának mérséklésére, a lelkigyakorlatozók támogatására.
Oktatási területen, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban, a Jezsuita Roma Szakkollégiumban, valamint a Kaszap István Szakkollégiumban tanuló hallgatóink ösztöndíjazási rendszerére.
Kulturális területen magazinok és kiadványok, könyvek kiadásának támogatására, valamint a Párbeszéd Háza szervezésében zajló kulturális események és a Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat költségeinek részbeni fedezésére fordítjuk.
Társadalmi területen végzett kezdeményezések erősítésére, kiemelten az arlói romamissziós projekt és a Gyökerek tábor támogatása valósul meg, melyek keretén belül hátrányos helyzetű roma fiatalok és családok, valamint határon túli magyar gyermekek táboroztatása valósul meg.

Videósorozatunkból megismerheti ezt a sokszínű tevékenységet:

 

Jezsuita Neveléséért Alapítvány | Adószám: 18436501-1-05

Ismerje meg a jezsuiták gimnáziumának életét!
Honlap | Facebook |Instagram | YouTube

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumban az Evangéliumra építve és Loyolai Szent Ignác lelki hagyatékából merítve készítjük fel a ránk bízott fiatalokat a felnőtt életre. Közös céljuk olyan diákok nevelése, akik hiteles keresztények, képesek elköteleződni, másokért tenni, és a társadalmi igazságosságot szolgálni.
A Jezsuita Nevelésért Alapítvány javára felajánlott szja 1%-kal az iskola célkitűzéseit támogathatja. A videósorozatban az iskola igazgatója, öregdiákok, tanárok és jezsuiták osztják meg gondolataikat a „Jezsuban” kapott értékekről, élményekről.

 

Szentjánosbogár KHE | Adószám: 18689156-1-42

Pillantson bele a Bogár mindennapjaiba!
Honlap | Facebook |Instagram | YouTube

A jezsuita rend támogatásával működik az idén 30. évfordulóját ünneplő Szentjánosbogár. A katolikus, Szent Ignác-i lelkiségű közösség tagjai minden évben több gyerek- és kamasztábort, ifjúsági- és családos tábort tartanak az ország több pontján. A Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület köszönettel fogadja az szja 1%-os felajánlásokat küldetésének megvalósításához.

 

Életrendezés Háza Barátainak Egyesülete | Adószám: 18904978-2-02

Tegyen egy körutazást a Mecsek völgyében!
Honlap | Facebook

Az Életrendezés Háza Barátainak Egyesülete a püspökszentlászlói Életrendezés Házát hivatott segíteni. Facebook-oldalukon Vácz Jenő SJ és Hofher József SJ gondolataik mellet barátaik (Süveges Gergő, Balczó András, Császár Mónika és Bartusz-Dobosi László) tanúságtételeit osztják meg. Az szja 1%-os felajánlásokkal a koronavírus által okozott nehéz anyagi helyzet enyhítéséhez, a ház működésének biztosításához járulhat hozzá.

 

 

 

Frissítve: 2022. május 03.