12. nap – Kérő imádság

Fotó: Laczkó Zsuzsa

Vannak, akiknek az imádsága leginkább kérésekből, azok ismétléséből áll, mintha Isten nem tudna szükségleteinkről vagy megfeledkezne róluk. Mások meg egyáltalán nem kérnek, mondván, Isten már úgyis tudja, mire van szükségünk. Jézus tanítása egyértelmű: „Kérjetek”.

A kérő ima lényege nem az, hogy megkapjuk pontosan azt, amit kérünk, hanem hogy elismerjük: mindenben teljesen Istentől függünk. Amikor kéréseinket szavakba foglaljuk, fokozatosan megtanuljuk megkülönböztetni a valós szükségleteinket attól, amit csak megkívánunk. 

A mai nap imamódjának a Lectio Divinát ajánljuk.  

Szentírási idézet:

Kérjetek, és adnak nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek! Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek ajtót nyitnak. Ugyan ki az közöttetek, aki, ha a fia kenyeret kér, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó dolgokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jó dolgokat mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt?

Tehát mindazt, amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük! Ez a Törvény és a próféták. (Mt 7,7-12)

Gyakorlat:

A mai napon tudatosítsd, hogy mindenben Istentől függsz! Adj hálát olyan ajándékokért, amelyeket természetesnek veszel (pl. hogy élsz, lélegzel, tudsz mozogni…). Kéréseiddel pedig fordulj bizalommal az Úrhoz! 

Zene: Maranathá – soffio di Dio

 

Frissítve: 2023. február 27.