Középiskolások, figyelem! Ilyen tanulmányi versenyen még biztos nem vettetek részt!

  • Egy autógyár azt fontolgatja, melyik országban nyissa meg új gyárát. Minden pénzügyi, infrastrukturális, adózásügyi, környezetvédelmi stb. részletkérdésre kiterjedő hatástanulmányt kell készítenetek, és arra ösztönöznötök a céget, hogy hozzánk telepítse az üzemet.
  • Egy ismeretlen országba csöppentek, melyről semmilyen előzetes tudásotok nincs. Egy példamondat alapján meg kell fejtenetek az állam nyelvét, himnuszt kell írnotok neki, majd tanácsokkal kell szolgálnotok a helyi gazdaság, kereskedelem, pénzügyek fellendítésére.
  • Fel kell tárnotok egy elektromos autó meghibásodásának okát, és ebből kiindulva gyakorlati kommunikációs feladatok megoldása közepette számot kell adnotok a média világában való jártasságotokról és idegennyelv-tudásotokról.

A fenti három feladat a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium tavalyi komplex középiskolai tanulmányi versenyéből való. Az intézmény idén is meghirdeti a megmérettetést, hasonlóan izgalmas kihívásokkal és értékes nyereményekkel (utazás, kütyük stb.), lásd alább.

2019/2020 CKTV – Versenykiírás és jelentkezés

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium a 2019/2020-es tanévben is megrendezi Cédrus Komplex Tanulmányi Versenyét. A megmérettetés keretein belül szakmailag összetett kihívásokkal nézhettek szembe, melyek révén bepillantást nyerhettek a kutatók, nyelvészek, vállalkozók, politikusok, pénzügyi szakemberek, orvosok és mérnökök életébe.

Három sokszínű online fordulóban mérettethetitek meg magatokat. A legjobban szereplő csapatok meghívást nyernek a budapesti döntőre.

A versenyre három- vagy négyfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezését várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. Nevezési díj nincs! A csapatok összeállításánál érdemes figyelembe venni, hogy a verseny feladatai témájukban és típusaikban is változatosak, íggy minél sokszínűbb csapattársakkal fogtok össze, annál könnyebben nézhettek szembe az érdekes kihívásokkal. Akár különböző évfolyamra járó barátaitokkal is alkothattok egy csapatot.

A jelentkezéshez szükséges adatok:

  • az iskola neve;
  • a felkészítő tanár neve;
  • a csapattagok neve és osztálya;
  • egy csapattag email címe.

Jelentkezési határidő: 2019. december 15., vasárnap

A fordulók ütemezése:

I. forduló

Megjelenés: 2019. december 18., szerda
Beküldési határidő: 2020. január 19., vasárnap

II. forduló

Megjelenés: 2020. január 20., hétfő
Beküldési határidő: 2020. február 9., vasárnap

III. forduló

Megjelenés: 2020. február 10., hétfő
Beküldési határidő: 2020. március 1., vasárnap

Döntő

Időpont: 2020. április 3-4., péntek-szombat

A legeredményesebb csapatok munkáját értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket!

Ha kérdésetek merül fel a jelentkezés menete vagy a verseny kapcsán, keressetek minket a következő email címen:

Frissítve: 2019. november 15.