2018. szeptemberi imaszándék: Afrika fiataljaiért

Imádkozzunk a Szentatya imavilághálójával, hogy az afrikai kontinens fiataljai tanulhassanak és dolgozhassanak saját országukban!

 

Afrika jövője a helybeli ifjúságtól függ. Meg kell őket védeni a „gyarmatosítás” új lelkiismeretlen formáitól. Ilyenek például a minden áron elérendő siker, gazdagság és hatalomszerzés hajszolása, a fundamentalizmus, a vallás eltorzított használata, valamint az egyéneket és családokat romboló új ideológiák. A leghatásosabb védelem a káros életstílusok kísértési ellen a megfelelő nevelés biztosítása. A jó nevelés abban is segít, hogy legyőzi az igazságtalanság és az erőszak mentalitását, valamint a faji és törzsi torzsalkodásokat. Szükséges az olyan nevelés biztosítása, amely megtanítja a fiatalokat a kritikus gondolkodásra és növeli bennük az erkölcsi értékek nagyrabecsülését. A nevelés fontos része a tanulók lelki gondozása. Mind a katolikus iskolákban, mind az állami iskolákban, a tanulmányok mellett, biztosítani kell az evangélium kifejezett hirdetését.

 

Ferenc pápának az Afrikai és Madagaszkári püspöki konferenciák képviselőihez 2015 február 7­-én intézett beszédéből, fordította Nemeshegyi Péter SJ

 

Frissítve: 2018. október 25.