Dráma az abortuszról: ősbemutató a jezsuitáknál

Egy 20 éves lány és 21 éves barátja, akinek légyottjából gyermek fogant. Az ifjú pár és környezetének nagy kérdése, mi legyen a gyerekkel. Megszülessen, vagy abortusz?

Aztán az Ószövetség és az Újszövetség 6-6 jelenete, melyen 12 szereplő halad át – ugyanazok az alakok, akik a családi történetben is érintettek.

Legújabb, Ki az Isten és mit akar? című darabjában Meskó Zsolt író, rendező arra tesz kísérletet, hogy a fenti két, egymásba szövődő szálon futó cselekmény révén 2022-ben élő szereplők, fiatalok, középkorúak, idősebbek szemszögén keresztül lépjen be a Biblia világába. Az egyfelvonásos mű mai nyelvezettel beszél örök dilemmákról és értékekről, az élet minden kor emberét foglalkoztató kérdéseiről.

A színdarab ősbemutatóját a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) tartják októberben. Az előadást elsőként csoportosan érkező középiskolai diákok és kísérőik nézhetik meg az alábbi időpontokban:

  • Október 13-án 11:00 és 14:00 órakor
  • Október 14-én 11:00, illetve 14:00 órakor
  • Október 17-én 15:00 órakor

AZ EGYÉBKÉNT BELÉPŐDÍJAS ELŐADÁS EZEN ALKALMAKKAL
TÉRÍTÉSMENTES

Az érdeklődő középiskolás csoportok jelentkezését a  címen várjuk. Az előadás megtekintését jó szívvel ajánljuk kihelyezett osztályfőnöki vagy hittanórának is, mely után a diákokkal beszélgetést lehet folytatni a műben felvetett erkölcsi kérdésekről. Utóbbihoz igény esetén szívesen adunk szempontokat.

A nagyközönség október 15-én, szombaton 19 órakor tekintheti meg a darabot.
Erre az előadásra jegyek 1000 Ft-os áron vásárolhatók a jegy.hu oldalán.
További részletek a Párbeszéd Háza honlapján.


MESKÓ ZSOLT rendező, forgatókönyvíró, író nevéhez több tucat mű szövegkönyve, illetve színpadra állítása fűződik – legutóbb a Madách Színház mutatta be az ő szövege alapján készült A tizenötödik című musicalt. A jezsuitákkal régi barátságot ápol, 2019-ben például együtt szerveztük a budapesti Szabadság hídon bemutatott szentmisét.

Szereplők:
Frissítve: 2022. október 20.