9. nap – Ima-világhálózat

Reggeli felajánló ima

„Jézus megismételte: »Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket«.” (Jn 20,21)

2015-ös nagyböjti üzenetében Ferenc pápa a közös ima erejéről beszél: „Mindegyikünk ki van téve a közönyösség kísértésének. Ellepnek bennünket a különböző hírportálok tudósításai és az emberi szenvedéseket bemutató fájdalmas képei. Ebben a hömpölygő folyamban gyakran érezzük magunkat képtelennek arra, hogy segítsünk. Mit tehetünk azért, hogy mindez a sok nehézség és szenvedés ne gyűrjön maga alá? Legelőször is imádkozhatunk, közösségben a földi és égi egyházzal. Ne becsüljük alá a  közösen végzett ima erejét!” Nagy ereje van annak, amikor sok ember egy célért szívből imádkozik. Ezt a vágyat fogalmazták meg a XIX. században francia jezsuiták is. Mivel még nem fejezték be tanulmányaikat, ezzel az imaháttérrel támogatták rendtársaik külföldi misszióit. 

Ezt a kezdeményezést aztán a pápák is felkarolták, és így lett belőle imaapostolság, havi pápai szándékokkal, melyek az emberiség és az Egyház aktuális szükségleteire irányítják a figyelmet. Ebbe az imahálóba mi is becsatlakozhatunk, így lehetünk részesei Jézus missziójának. 

Gyakorlat:

Az Egyház küldetését lelkületét és erejét az imaháttér adja meg. Nagyon sok ember imádkozik ezekért a missziós munkákért és a bennük tevékenykedőkért. Amikor csatlakozom ehhez a hálóhoz,  35 millió emberrel alkotok imádkozó közösséget. Ma részt vehetek benne, s Jézussal és Máriával együtt imádkozhatok a pápa júniusi imaszándékáért, a Szív útjáért, azért, hogy a szenvedők meg tudják engedni Jézus Szívének, hogy megérintse és meggyógyítsa őket. 

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Frissítve: 2020. június 08.