Páternoszter: Grecsó Krisztián és Bellovics Gábor
Lehetőségek Iskolája a cigányság segítéséért
Az átfogó ökológia a nagytakarítással kezdődik!
Sajgó Szabolcs SJ a Jezsuita Menekültszolgálatról

Pályázat Idegenek az ajtómban? – Irodalmi pályázatot hirdet a Jezsuita Menekültszolgálat

14-22 éves korosztálynak szóló irodalmi pályázatot hirdet a Jezsuita Menekültszolgálat. Olyan, legfeljebb 20 ezer karakter terjedelmű, korábban nem publikált lírai és prózai alkotásokat várnak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a befogadás témájához. A nyertes alkotásokat pénzjutalommal díjazzák, elektronikus kiadványban publikálják, egy mű pedig – különdíjként – megjelenhet A Szív című jezsuita magazinban. A beküldés határideje: június 2.

Álláshirdetés Álláshirdetés: pályázati munkatársat keresnek a jezsuiták

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuita rend) pályázati munkatársat keres támogatásból megvalósuló fejlesztéseinek adminisztrációjához. Elvárások: felsőfokú végzettség, legalább egy év releváns szakmai tapasztalat, precizitás, jó kommunikációs készség, pályázat- és/vagy dokumentumkezelő rendszerek használatában szerzett tapasztalat. Előnyt jelent: pályázatkezelésben való jártasság. A jelentkezéseket május 26-ig várjuk.

Inigo „Elfogadás, bizalom, jelenlét, közösen, Jézussal” – ilyen volt az Inigo-csoport idei húsvéti missziója

Négy nap. Huszonöt ember. Templom, idősek otthona, plébánia udvar, zarándokház. Elcsendesedés, együttlét, együttérzés, közösség a maga örömével, harsogásával, ünnepi asztal, remény. Mindez Jézus megváltó kereszthalálába és feltámadásába ágyazva, abból fakadóan – ilyen volt címszavakban az Inigo-csoport idei húsvéti missziója. A résztvevők képes-szöveges élménybeszámolót küldtek Romhányból, ahol a helyiekkel együtt ünnepeltek.

A Pápa Imavilághálója A pápa májusi imaszándéka: a fiatalok hitéért

„Imádkozzunk testvéreim, hogy a fiatalok, akik az élet teljességére vannak meghívva, felfedezzék Máriában a meghallgatás képességét, a megkülönböztetés mélységét, a hit bátorságát és az odaadottságot a szolgálatban! Ti fiatalok, akik valami újat szeretnétek alkotni, egy jobb világot, kövessétek az ő példáját!” – írja májusi imaszándékában Ferenc pápa, egyben arra is emlékeztet: ezt a folyamatot nagyban tudja segíteni, ha meghallgatják a nagyszülőket.

Háború Ukrajnában Szociális munkást keres a Jezsuita Menekültszolgálat

Ügyfélközpontú, elsősorban az Ukrajnából Magyarországra menekülő emberek ügyeinek intézését és lakhatásuk támogatását segítő szociális munkást vár csapatába a Jezsuita Menekültszolgálat. A rugalmas és izgalmas munkakör kiváló szakmai fejlődési lehetőséget kínál. Jelentkezni május 15-ig lehet e-mailben. Előnyt jelent a menekültekkel végzett munkatapasztalat, valamint az angol és magyar mellett az ukrán nyelvismeret.

Jezsuiták közelről A mélységből táplálkozva élni: nyílt est jezsuitákkal

Szeretettel hívunk egy találkozóra, amelyen megismerhetsz minket, jezsuitákat, de mi is kíváncsiak vagyunk rád. Csak férfiak számára, 16-40 év között! Időpont: április 29., péntek, 18:00-21:00. Téma: Mit jelent mélységből táplálkozva élni? Akikkel ezen az estén találkozhatsz: Kajtor Domonkos SJ, Nagy Bálint SJ, Nagy Ernő SJ, Sajgó Szabolcs SJ, Török Gellért SJ. Hibrid helyszín: Xavéri Szent Ferenc Jezsuita Rendház (1026 Budapest, Sodrás utca 15.)+Zoom.

Ignáci Pedagógiai Műhely Kapcsolaterősítést segítő műhelymunkák Pest megyei iskoláknak

Iskolánkban szükség lenne a tantestületek belső egységének, együttműködésének erősítésére? Vagy a koronavírus-járvány tapasztalataira építve tovább erősítenénk a pedagógusok és a szülők kapcsolatát, együttműködését? Mindkét probléma megoldásához helyszínre szabott eszközöket kínálnak az Ignáci Pedagógiai Műhely őszre meghirdetett ingyenes képzései. Jelentkezési határidő: május 15. A jelentkezések elbírálása nem érkezési sorrendben történik.

FFJA Nyáron is indul Keresztény Mentor Műhely

Megtanulható az értő figyelem? Hogyan lehet meghallani a kimondatlant is? Mik a keresztény mentori kapcsolat jellemzői? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Keresztény Mentor Műhely, melynek első részét ismét meghirdette a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia. Jelentkezési határidő: június 10. A június utolsó két hétvégéjén zajló foglalkozások bárkinek hasznosak lehetnek, aki napi tevékenysége, munkája során emberekkel foglalkozik.

 

Hivatás

Elmélkedések

RSS Ignáci szikrák

  • Ignáci Szikrák - Május 16.
    Vigyázzanak az elöljárók, hogy keménységükkel ne idegenítsék el maguktól alárendeltjeiket, hisz a szigorúságnak már a gyanúja is árt.