Egyedülálló kötet a jezsuiták hazai történetéről
Online nyílt este jezsuitákkal a szemlélődő életről
Már meg lehet rendelni a jezsuita társasjátékot!
Páternoszter: itt hallható a jezsuiták új podcastja

A bicegő zarándok Film Szent Ignác utolsó napjairól Nevelős Gábor SJ és Vértesaljai László SJ közreműködésével

Loyolai Szent Ignác utolsó napjairól nemzetközi koprodukcióban készült filmben kapott szerepet Nevelős Gábor SJ. A rendalapító megtérésének 500. évfordulójára készült, idén bemutatott alkotásban Ignác titkárát, Juan Alfonso de Polancót alakítja. A magyar változat mostanra készült el, narrátora: Vértesaljai László SJ és Nevelős Gábor SJ. A film itt megtekinthető, és felidézzük a Nevelős Gáborral a témában korábban készült interjút is.

Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia „Vannak tűsarkú és bakancsos témák”: ilyen volt a jezsuita újságíró-képzés

„Volt, hogy jó nagy butaságot mondtam, de az előadók olyan elegánsan, finoman, humorral jelezték ezt nekem, hogy csak örülni lehet neki, és mosolyogni rajta.” A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia végéhez közeledő újságíró-tanfolyama hallgatóinak írása arról, mint mentek keresztül az utóbbi 12 hétben Borókai Gáborral, Hodász Andrással, Keresztes Ilonával, Stumpf Andrással, Süveges Gergővel, Szám Katival és még két tucat másik előadóval.

Álláshirdetés Informatikust keresnek a jezsuiták

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya szakmai tapasztalattal rendelkező, főállású informatikus–alkalmazás rendszergazda munkatársat keres a rend különböző informatikai rendszereinek üzemeltetéséhez, felhasználóinak támogatásához, hibaelhárításhoz, oktatóanyagok készítéséhez, a digitális biztonság fejlesztéséhez. Jelentkezni 2021. december 6-ig lehet e-mailben, bérigény megjelölésével.

Jezsuita történelem Egyedülálló kötet a jezsuiták hazai történetéről

Szeptember 7-én, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya védőszentjeinek – a kassai vértanúknak – ünnepén jelent meg a Jezsuiták Magyarországon – A kezdetektől napjainkig című kötet, amely a Társaság közel fél évezredes hazai történetét mutatja be. Bár számos publikáció létezik a magyarországi jezsuiták történetéről, olyan kötet mindeddig nem látott napvilágot, amely ennek a történetnek az eseményeit összegyűjtené, és összefüggéseiben láttatná.

Jezsuiták közelről Online nyílt este jezsuitákkal a szemlélődő életről

Szeretettel hívunk egy találkozóra, amelyen megismerhetsz minket, jezsuitákat, de mi is kíváncsiak vagyunk rád. Csak férfiak számára, 16-40 év között! Időpont: december 3., péntek, 19:00. Program: kerekasztal- és kiscsoportos beszélgetés. Téma: Szemlélődés a jezsuita életben. Akikkel ezen az estén találkozhatsz: Jancsó Árpád SJ, Kajtor Domonkos SJ, Nagy Bálint SJ Helyszín: Zoom. Kérjük, a megadott linken regisztrálj, és add meg az e-mail címedet.

Cipősdoboz Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl

Rendtartományunk idén is cipősdoboz-akciót hirdet, mellyel olyan gyerekeknek szeretnénk örömet szerezni, akik nélkülözik az ajándékokat a karácsonyfa alól. Az akción keretén belül Arlóra és határon túlra juttatunk el csomagokat. A csomagokat november 29-től december 19-ig folyamatosan lehet leadni a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (1085 Budapest, Lőrinc pap tér), a Szent József-oltár előtt. 

Köszönet Hálaadó szentmise a jezsuiták jótevőiért

„A Jézus Társasága története a jótevőink története.” Xavéri Szent Ferenc emlékét őrizve 2021. december 3-5. között külön szentmisében adunk hálát élő és elhunyt jótevőinkért. A „hálaadás napját” ebben az évben is kiterjesztjük az egész provinciára, így a budapesti szentmise mellett Miskolcon, Szegeden, Marosvásárhelyen és Torontóban is hálát adnak a jótevőkért.

Többre születtél Átadták a Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat díjait

A szombat esti díjátadójával ért véget a 24. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat, melyet idén is online rendezett meg a magyar jezsuiták Párbeszéd Háza Faludi Film és Média részlege. A november 17. és 20. között megtartott fesztiválra a világ 48 országából, összesen 357 rövidfilm és több mint 110 fotó érkezett. Több mint 70 órányi anyagból választotta ki a zsűri a nyerteseket. A szemle filmjei és fotói csütörtök délutánig tekinthetők meg a faludifilmfestival.hu honlapon.

 

Hivatás

Napi-Útra-Való

Jezsuita arcok

Nagy Ernő