A háborús menekültek javára gyűjtenek a jezsuita templomokban

Március 12-én, szombaton ünnepeljük a Jézus Társasága alapítója, Loyolai Ignác szentté avatásának 400. évfordulóját. Megemlékezésünk az Ukrajnában dúló háború árnyékában zajlik majd, ezért a rendtartományhoz kapcsolódó templomainkban a március 12–13-i hétvégén összegyűlt adományt a háborús menekültek javára ajánljuk fel.

Rendalapítónkat 1622-ben egyszerre emelték oltárra társával, Xavéri Ferenccel, valamint Avilai Terézzel, Néri Fülöppel és a XII. században élt Földműves Izidorral. Ebből az alkalomból március 12-én, szombaton 18 órától szentmisét mutatunk be a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (Budapest, VIII. kerület, Mária utca 25.), majd a szomszédos Párbeszéd Házában (Horánszky utca 20.) bemutatjuk a rendalapítónkról frissen megjelent regényes életrajzot, valamint a Magyar Posta Szent Ignác-bélyegét, és ízelítőt mutatunk a Szent Ignác életéről most készülő musicalből.

Megemlékezésünk az Ukrajnában dúló háború árnyékában zajlik majd, ezért az eredetileg a Mátyás-templomba tervezett ünnepséget szerényebb körülmények között tartjuk meg. Emellett úgy döntöttünk: az ünnepi alkalommal a rendtartományhoz kapcsolódó valamennyi templomunkban a március 12-13-i hétvégén összegyűlt adományt a háborús menekültek javára ajánljuk fel. A jezsuita segítségnyújtás egyéb formáiról ezen a linken lehet tájékozódni.

Online adományozási felület: adjukossze.hu

Előre is köszönjük barátaink nagylelkűségét!

Frissítve: 2022. március 11.