A pápa áprilisi imaszándéka: az egészségügyi dolgozókért

Ferenc pápa gondolatai áprilisi imaszándékához:

„Imádkozzunk ebben a hónapban az egészségügyben dolgozókért!

A járvány megmutatta az egészségügyi dolgozók, önkéntesek, papok, szerzetesek, szerzetesnővérek nagylelkűségét és önfeláldozását. Ez a járvány azonban arra a tényre is rávilágított hogy nem mindenki tud hozzájutni megfelelő egészségügyi ellátáshoz. A szegényebb és sérülékenyebb országok nem tudnak hozzájutni ahhoz szükséges alapkezelésekhez, hogy meg tudjanak küzdeni azokkal a betegségekkel, amelyeknek folyamatosan ki vannak téve.

Ez sokszor a javak gondatlan kezelésének, illetve a politikai elköteleződés hiányának a következménye. Ezért arra kérem a világ országainak a kormányait, ne feledkezzenek meg arról, hogy egy mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátás prioritás. Egyúttal arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy

az egészségügy nem csupán egy szervezet, hanem olyan férfiak és nők közössége, akik saját életüket szentelik annak, hogy gondoskodjanak a másik ember egészségéről. Ők azok, akik a járvány alatt életüket adták azért, hogy sok betegnek segítsenek meggyógyulni.

Imádkozzunk, hogy az egészségügyben dolgozók gyógyító munkáját, amit betegek és idősek között végeznek, különösképpen a szegényebb országokban, megfelelően támogassák a kormányok és a helyi közösségek!”

Frissítve: 2022. április 08.