A pápa augusztusi imaszándéka: a kis- és középvállalkozókért

Ferenc pápa gondolatai augusztusi imaszándékához:

„A háborúk és a világjárvány következtében a világ súlyos társadalmi-gazdasági válsággal áll szemben. Még nem fogtuk fel!

Azok között, akik súlyos veszteségeket szenvedtek el, ott vannak a kis- és középvállalkozók. Ők azok, akik a gazdasági, illetve kézműves szférában dolgoznak, akik a higiéniáért és tisztaságért felelnek, akik a szállítási szektorban látják el a munkájukat és még sok más egyéb területen dolgoznak.

Ők nem tűnnek fel a leggazdagabb emberek és hatalmasok neveit tartalmazó listán, de a nehézségek ellenére munkahelyeket teremtenek kitartva társadalmi felelősségvállalásukban. Tesznek a közjóért, befektetnek a társadalom javára, és nem rejtik el adóparadicsomokba a pénzüket. Hihetetlen kreativitással szentelik magukat arra, hogy alulról változtassák meg a dolgokat, ahonnan mindig a legjobb alkotóerő tör fel. Bátorsággal, erőfeszítéssel, áldozatvállalással fektetnek be az életbe, létrehozva ezzel jólétet, lehetőséget és munkát.

Imádkozzunk, hogy azok a kis- és középvállalkozók, akiket súlyosan érintett a gazdasági és társadalmi válság, megtalálják a szükséges eszközöket, hogy tovább tudják folytatni tevékenységüket azoknak a közösségeknek a szolgálatában, amelyekben élnek!”

Frissítve: 2022. augusztus 04.