A pápa decemberi imaszándéka: az önkéntes szervezetekért

Ferenc pápa gondolatai decemberi imaszándékához:

„A világnak szüksége van önkéntesekre és szervezetekre, akik tenni akarnak a közjóért. Ma sokan el akarják törölni ezt a szót: elkötelezettség. A világnak pedig szüksége van azokra az önkéntesekre és szervezetekre, akik elköteleződnek a közjó mellett.

Önként vállalni a szolidaritást egy olyan választás, ami szabaddá tesz bennünket, megnyit a másik ember ínségére, szükségeire, az igazságra, a szegények oltalmára, a teremtett világ védelmére. Az irgalom munkásaivá válunk. A kezünkkel, szemünkkel, a figyelmesen hallgató fülünkkel, a másokhoz való közelségünkkel.

Önkéntesnek lenni azt jelenti, hogy együtt dolgozunk azokkal az emberekkel, akiknek szükségük van ránk. Nem csupán az emberekért dolgozunk, hanem az emberekkel. Együtt az emberekkel. Az önkéntes szervezetek munkája sokkal hatékonyabb, amikor együtt dolgoznak egymással és az állammal. Akármennyire is limitáltak az energiaforrásaik, amikor összehangoltan, együtt működnek, a legjobbat adják önmagukból és munkájuk által megvalósul a csoda, megsokszorozódik a remény. Olyan nagyon szükségünk van arra, hogy egyre növekedjen a remény!

Imádkozzunk, hogy az emberi fejlődésért elkötelezett szervezetek találjanak olyan munkatársakra, akik égnek a vágytól, hogy tegyenek a közjóért!”

Frissítve: 2022. december 14.