A pápa júniusi imaszándéka: a családokért

Ferenc pápa gondolatai júniusi imaszándékához:

„A család az a hely, ahol megtanulunk együtt élni: együtt élni a legkisebbekkel és a legidősebbekkel. Az együttlétben fiatalok, idősek, felnőttek, gyerekek közösen, a különbözőségekben is egységben maradva, életpéldánkkal evangelizálunk.

Nyilvánvaló, hogy nincs tökéletes család. Mindig van azonban egy de. De ez nem baj. Ne féljünk a hibáktól; tanuljunk belőlük a továbblépéshez! Ne felejtsük el, hogy Isten velünk van: a családban, a városnegyedünkben, a városban, ahol élünk. Velünk van és törődik velünk, mindig velünk marad a tengertől hánykolódó bárka imbolygásában: ha veszekszünk, ha szenvedünk, ha boldogok vagyunk, az Úr ott van és elkísér, segít, helyreigazít minket.

A szeretet a családban mindannyiunk számára az életszentség személyes útja. Ezért választottam az ebben a hónapban megrendezésre kerülő Családok Világtalálkozója témájául.

Imádkozzunk a világ minden keresztény családjáért! Kérjük, hogy minden egyes család megtestesítse és megtapasztalja a feltétel nélküli szeretetet, s haladjon előre az életszentség terén a mindennapi életben!”

Frissítve: 2022. június 03.