A pápa májusi imaszándéka: a fiatalok hitéért

Ferenc pápa gondolatai májusi imaszándékához:

„Amikor a családról beszélek, akkor először is a fiatalokhoz akarok fordulni. Amikor egy olyan példaképre gondolok, akivel azonosulni tudtok, mindig Mária jut eszembe, az égi édesanyánk. Az ő bátorsága, az a képessége, ahogy meg tud hallgatni és az ő odaadottsága a szolgálatban.

Nem félt igent mondani az Úrnak. Ti fiatalok, akik valami újat szeretnétek alkotni, egy jobb világot, kövessétek az ő példáját, kockáztassatok! Ne felejtsétek el: ahhoz, hogy tudjátok Máriát követni, nem kitalálni kell valamit, hanem képesnek kell lennetek megkülönböztetni és felfedezni, hogy Jézus mit kíván tőletek!

Ezt a folyamatot nagyban tudja segíteni, ha meghallgatom a nagyszülőket. Az ő szavaikban olyan bölcsességre találtok, amely túlvisz benneteket a pillanatnyi problémákon. Mindaz, ami nyugtalanító, segítségükkel egy teljesebb meglátás részévé válik.

Imádkozzunk testvéreim, hogy a fiatalok, akik az élet teljességére vannak meghívva, felfedezzék Máriában a meghallgatás képességét, a megkülönböztetés mélységét, a hit bátorságát és az odaadottságot a szolgálatban!”

Frissítve: 2022. május 05.