A zöld gazdaságról szól a jezsuita teremtésvédelmi sorozat második része

Kocziszky György miskolci egyetemi tanár, a Monetáris Tanács tagja és Baritz Laura domonkos nővér, közgazdász, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa lesznek a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia következő, február 24-iki teremtésvédelmi előadásának előadói. Témájuk a zöld gazdaság.

A csütörtök este 18.00 és 20.00 között rendezett alkalmán a fenntarthatóság közgazdasági szempontjai kerülnek fókuszba. Kiemelten az intézményi, pénzügyi és gazdasági fenntarthatóság lehetőségeiről, az erkölcsi rend és gazdasági rend összefüggéseiről, valamint az emberközpontú közgazdaságtanról cserélnek eszmét.

A rendezvényt a Párbeszéd Háza Pázmány Péter Konferenciateremben tartják (1085 Budapest, Horánszky u. 20.), emellett online közvetítik a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) YouTube csatornáján. A részvétel mindkét esetben térítésmentes és előzetes regisztrációhoz kötött: legkésőbb február 23-án, szerdán 12 óráig lehet jelentkezni az itt elérhető regisztrációs lap kitöltésével. A személyes részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

Átfogó ökológia címmel teremtésvédelmi fórumsorozatot indítanak a magyar jezsuiták. Az FFJA legújabb programsorozata az egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg.

2022 első félévében egyetemi tanárok, kutatók, egyházi és világi vezetők, szerzetesek keresik a választ a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában felvetett kérdésekre többek között az éghajlatváltozás, a szegénység, a zöld gazdaság, a fenntartható életmód és a társadalmi igazságosság témakörében.

Részletes program

Frissítve: 2022. február 18.