Áder János 2018-ban kétszer is támogatást küldött a jezsuiták szociális tevékenységére

Áder János köztársasági elnök idén összesen 56 millió forintot adományozott 34 kedvezményezettnek – derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján év végén közzétett adatokból. A napi.hu írása szerint az államfő 2018-ban a magyar jezsuiták által létrehozott Jézus Társasága Alapítványnak kétszer is küldött támogatást. Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat hárommillió, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium által kezdeményezett, határon túli gyermekek magyarországi üdültetését szolgáló Gyökerek tábor 950 ezer forintot kapott.

A vonatkozó törvény értelmében a jelenlegi és volt államfők, valamint az Országgyűlés elnöke fejenként évente 73 millió forint adomány sorsáról dönthetnek. A KEH korábbi közlése szerint Áder János „jellemzően gyermekegészségügyi, gyermekjóléti, karitatív, egyházi és kulturális célú projektek megvalósítását segíti, amelyek az elnöki támogatás nélkül nem valósulhatnának meg”.

Isten tartsa meg egészségben elnök urat – nemkülönben jó szokását!

Adománygyűjtés a jezsuita Szociális Alap javára

A magyar jezsuita rendtartomány az intézményeiben, kezdeményezései által kiterjedt, szerteágazó és sokszínű szociális tevékenységet végez. Templomainkban, a helyi színtereken is számottevő szociális és jótékony munka folyik, gondoljunk csak a jótékony tevékenységeket támogató perselyes gyűjtésekre, a karitász tevékenységére, vagy egy-egy rászoruló család, személy támogatására.

A jezsuiták által alapított Jézus Társasága Alapítvány azzal a céllal hozta létre a Szociális Alapot, hogy ehhez a sokfelé ágazó szociális tevékenységhez nyújtson támogatást. Az alapítvány a helyi igényeknek megfelelően anyagi támogatást biztosít a szociális tevékenységet végző jezsuita intézményeknek és kezdeményezéseknek, ahol lehetőséget teremtenek a hátrányos helyzetű felnőtteknek, menekülteknek és rászorulóknak a továbblépésre, hogy ők is kibontakoztathassák tehetségüket, bátran merjenek álmodni.

Legyen részese Ön is szociális küldetésünknek! Kérjük, tegyen hozzá a jezsuita Szociális Alaphoz, hogy a további években is nyújthassunk helyi támogatást a rászorulóknak!

Támogatását utalással a Jézus Társasága Alapítvány

11100104-18064333-12000007 (CIB Bank Zrt.)

számú bankszámlaszámára küldheti.

Postai befizetéssel is célba juttathatja adományát, ehhez kérjük, a mellékelt csekken karikázza be a „Szociális Alap” megjelölést! A kampány időtartama: 2018. december 1. – 2019. március 31.

 

Frissítve: 2019. január 08.