Adománygyűjtés járványhelyzetben a Jezsuita Roma Szakkollégium hallgatóinak javára

Kedves Barátaink!

Hallgatóink, munkatársaink és a körülöttünk élők védelmében a Jezsuita Roma Szakkollégium is úgy határozott, hogy hazaküldi hallgatóit. Elővigyázatosságból, felelősségtudatból döntöttünk így.

Sejtettük, hogy hallgatóink közül sokaknak mérhetetlen kihívást fog teremteni az otthoni izoláció. Tizennégy diákunk jelenleg mostoha körülmények között küzd a mindennapjaiért, otthon szinte lehetetlen megteremteni a hatékony távtanulás feltételeit.

Kihívást jelent nekik a mindennapi betevő előteremtése, a tisztálkodási szerek és gyógyszerek beszerzése, a fűtött szoba biztosítása. Sokuknak kisebb testvérekről, beteg szülőkről és nagyszülőkről is kell gondoskodni – hirtelen a családfenntartó szerepébe léptek elő. A jelen helyzetben azonban nem tudnak alkalmai munkát vállalni: a diákokat legkevésbé sem foglalkoztatják, a többek megélhetését is biztosító zenei programokat és fellépéseket sorra mondták vissza.

Nekik szeretnénk ebben a nehéz helyzetben plusz anyagi segítséget nyújtani, legalább 300.000 Ft-ot összegyűjteni.

Frissítés: hála nagylelkű támogatóinknak, a 300 ezer forint gyorsan összegyűlt, de a gyűjtés április második feléig folytatódik.

Ezen a linken már a legkisebb támogatással is hozzájárulhat hallgatóink mindennapjainak élhetővé tételéhez!

Diákjaink nevében is köszönjük támogatásukat!

A Jezsuita Roma Szakkollégium vezetősége

Frissítve: 2020. március 28.