Adománygyűjtés lelkiségi szolgálataink támogatására

Gondolta volna, hogy a dobogókői Manréza lelkigyakorlatos házban…

Segítsen Ön is, hogy a vírushelyzet enyhülésével minél többen töltődhessenek fel Szent Ignác-i lelkigyakorlatokon!

Vándor Györgyi, a Manréza munkatársa

„A Manréza arra törekszik, hogy akiben megszületik a vágy,
részt vehessen az általa választott lelkigyakorlaton. A hozzánk
érkezők között számos segítő foglalkozású szakember: pszichológus, mentálhigiénés munkatárs, családsegítő, coach, tréner, valamint pedagógus, szociális munkás, hitoktató, lelkész és pap van, akik a mindennapokban más embereket támogatnak, segítenek, oktatnak, kísérnek.”

Az emberekkel foglalkozó szakmák képviselői számára nagy veszély a kiégés, melynek hatásait az általuk segítettek is megérzik. Egy-egy lelkigyakorlatozással töltött hét lehetőséget nyújt, hogy a segítő szakemberek hivatásukban megerősödhessenek, lelkileg feltöltődhessenek, sűrű mindennapjaikból kiszakadhassanak, és életüket
rendezhessék.

A lelkigyakorlat napidíja 12 000 Ft, amely magában foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés és a kísérés költségeit. Tapasztalataink alapján a támogatást igénylő lelkigyakorlatozók átlagosan a valós napidíj 60-70%-át tudják kifizetni. Diákoknak, valamint nehéz anyagi körülmények között élő lelkigyakorlatozni vágyóknak egyéni kérelem alapján további támogatást biztosítunk, elsősorban adományokból, szükség esetén rendtartományi támogatásból, esetleg pályázatokból.

Kérjük, járuljon hozzá ön is, hogy a felújítás és a járvány után újranyitó lelkigyakorlatos házainkban minél többen vehessenek részt Szent Ignác-i lelkigyakorlaton!

5000 Ft adománnyal egy fő egynapi tartózkodásához járulhat hozzá. Hálásak vagyunk, ha ezzel az összeggel vagy annak egy részével áll ügyünk mellé, vagy akár több napnyi lelkigyakorlatozást tesz lehetővé.

Kedvezményezett neve: JTMR Adományszámla
Számlaszám: HU23 10702019-19014056-55200004 (CIB Bank Zrt.)
Közlemény: Lelkiségi szolgálat, az ön e-mail vagy postai címe

Bátorítjuk, hogy a közlemény rovatban ossza meg velünk e-mail címét is. Szeretnénk ugyanis köszönetet mondani az adományokért, és tájékoztatást adni a támogatások jóvoltából megvalósuló eredményekről. Ezúton köszönjük, hogy decemberben elindított kezdeményezésünkre 1 605 700 Ft összegben küldtek adományt!

Cégén keresztül támogatná az adománygyűjtést?

A Jézus Társasága Alapítvány mint közhasznú szervezet számlájára juttatott adománnyal cégén keresztül is támogathatja ügyünket. Az adományt elszámolhatja költségként, és adókedvezményt is igénybe vehet – mindehhez egy egyszerű adományozási szerződést kell megkötni. A pontos teendőkkel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az e-mail címen.

                                      

P. Vízi Elemér SJ                       P. András Attila SJ                         Jacsó Annamária
tartományfőnök               rendi forrásfejlesztési vezető                  forrásfejlesztő

IMA LOYOLAI SZENT IGNÁCHOZ A JÓ LELKIGYAKORLATOK VÉGZÉSÉÉRT

Szent Ignác, te, aki iránymutatást adsz a lelkigyakorlatok végzésére, kérünk, támogasd a lelkigyakorlatokat kísérőket, és erősítsd belső útjukon mindazokat, akik idén lelkigyakorlaton vesznek részt. Add, hogy kérdéseikre választ, lelki bajaikra orvosságot kapjanak, bűneiket maguk mögött hagyják, tisztábban lássanak, s ezáltal Krisztus hű követőivé váljanak.

A kampányfelhívás a magyar jezsuiták ingyenes negyedéves lapja, a MIND tavaszi számában jelent meg. A teljes lapszám ezen a linken elolvasható.

Frissítve: 2021. március 08.