Átfogó ökológia – teremtésvédelmi fórumsorozatot indít a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia

Az egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia (FFJA) legújabb programsorozata. Az Átfogó ökológia első alkalmán Nevelős Gábor jezsuita és Dr. Benedek József, a Kolozsvári Fenntartható Fejlődés Kutatási Központ igazgatója ad elő a hit és a tudomány partnerségéről. 

Az Átfogó ökológia a magyar jezsuiták teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési programja, amelyet nyolcrészes tudományos fórumsorozattal indít el az FFJA. 2022 első félévében egyetemi tanárok, kutatók, egyházi és világi vezetők, szerzetesek keresik a választ a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában felvetett kérdésekre többek között az éghajlatváltozás, a szegénység, a zöld gazdaság, a fenntartható életmód és a társadalmi igazságosság témakörében.

Az első, január 27-i fórumon a hit és a tudomány kapcsolatáról ad elő Dr. Benedek József, a Miskolci Egyetem professzora, a Kolozsvári Fenntartható Fejlődés Kutatási Központ igazgatója és Nevelős Gábor SJ, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia képzési asszisztense.

Partnerség: Tudomány és hit párbeszédben

Időpont: 2022. január 27., csütörtök, 18.00–20.00

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Az ehhez szükséges elektronikus űrlapot legkésőbb 2022. január 26-án délig lehet kitölteni.

A fórumokat hibrid módon tartják, azaz – a mindenkori járványügyi szabályozásoknak megfelelően – lehetőséget biztosítanak a személyes részvételre a Párbeszéd Házában, ugyanakkor valamennyi eseményt online közvetítéssel is nyomon lehet majd követni, illetve a rögzített előadásokat az FFJA honlapján is elérhetővé teszik.

Az alkalmakra várnak mindenkit, aki számára fontos közös otthonunk, a föld megóvása, a teremtés tiszteletben tartása, valamint érdeklődik a fenntartható fejlődés és a környezetbarát gazdálkodás iránt.

A tervek szerint a fórumokat a későbbiekben tanulmánykötet megjelentetése, Kárpát-medencei teremtésvédelmi hálózat kiépítése és a társadalom érzékenyítését szolgáló tudománykommunikációs kampány követi.

Részletek az FFJA honlapján.

Frissítve: 2022. március 23.