Az INIGO Pannonhalmán, 2015. október 1.

„Járjak bár a halál árnyékában, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy.” Abban a kegyelemben volt részem, hogy megtapasztalhattam a zsoltár szavainak egzisztenciális mélységét október első napján, Pannonhalmán, ahol az INIGO csoport tartott lelki napot a szentendrei Ferences Gimnázium 11. osztályának. A nap elsősorban a bizalom témája köré épült, mely mélyebb megértésébe Nagy Bálint és Hiba György jezsuiták fokozatosan vezették be a lelkigyakorlatozókat. A nap első felében az elcsendesedésen volt a hangsúly, amelynek csúcspontja egy természetben eltöltött hosszabb szemlélődés volt, amelyhez több, egyre mélyülő játékos feladaton keresztül vezetett az út.

Délután az Istenbe és emberbe vetett bizalomé volt a főszerep, amely elmélyítésében szintén játékok segítettek. Ezek közül az egyikben bekötött szemmel kellett ráhagyatkozni valaki más vezetésére. Ez remek lehetőséget teremetett arra, hogy jobban megértsük, hogyan vezet bennünket Isten, ha ráhagyatkozunk, Őrá, aki látja azokat az akadályokat is, amiket mi nem. (Simon Gergely)

A résztvevő diákok visszatekintése:

„Sokat segített, amikor bekötött szemmel, vakon ülve imádkozhattam. Ezt a vakságot érezte a lelkem is. Vakon hittem és bíztam az Istenben és tudtam, még ha egyedül vagyok is, még sem leszek soha egyedül.”
„Nekem az segített, hogy olyan hangulatot teremtettek a jezsuiták, ami megérintett lelkileg.”
„Nekem az segített, hogy a mai nap folyamán teljesen le tudtam nyugodni, és az Istennel való kapcsolatomat tudtam fejleszteni különböző feladatok során. Köszönöm szépen!”
„Nekem abban segített, hogy sokkal nyitottabban látok mindent. Ez alatt az idő alatt megtanultam értékelni azt, amit kaptam, és ami körülvesz. Köszönöm a kialakult barátságot! Soha nem feledem!”

WP_20151001_002

Frissítve: 2016. augusztus 23.