Cédrus: itt az ország talán leginnovatívabb tanulmányi versenye

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium a 2020/21-es tanévben immár harmadszor rendezi meg nagy sikerű interdiszciplináris tanulmányi versenyét. A Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny keretein belül a diákoknak szakmailag összetett problémákat kell megoldaniuk, melyek segítségével megismerkedhetnek a valódi szakmai élet mindennapi kihívásaival. Három sokszínű online fordulóban mérettethetik meg magukat a résztvevők, a legjobb csapatok pedig a döntőn bizonyíthatják rátermettségüket; a döntő  részletei a járványhelyzet függvényében még szervezés alatt állnak. 

Négyfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezését várjuk az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével: 

III. Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny – Jelentkezési lap 

A csapatok összeállításánál érdemes figyelembe venni, hogy a verseny interdiszciplináris, tehát minél különbözőbb érdeklődési körű tanulók fognak össze, annál könnyebben nézhetnek  szembe a feladatok kihívásaival. Akár különböző évfolyamra járó diákok is alkothatnak egy  csapatot. A versenyzés jó motiváció lehet a diákoknak arra, hogy a távoktatás nehézségei  közepette is izgalmas tanulmányi kérdéseken gondolkodjanak csapatban.  

Jelentkezési határidő: 2020. december 18. 23:59 

Az idei verseny fordulói során többek között a matematika, földrajz, filozófia,  pszichológia és pedagógia tudományterületeivel találkozhatnak a versenyzők. Ha többet  szeretnének megtudni rólunk, keressék fel honlapunkat, ahol a verseny fontos dátumai és  korábbi évek feladatai is elérhetők, vagy Facebook-oldalunkat, ahol rendszeresen osztunk meg  friss tartalmakat a verseny alakulásáról, például a fordulók konkrét témáival kapcsolatban is  teszünk közzé információt. 

A legeredményesebb csapatok munkáját értékes nyereményekkel jutalmazzuk. 

Ízelítő a korábbi feladatokból

Egy autógyár azt fontolgatja, melyik országban nyissa meg új gyárát. Minden pénzügyi,  infrastrukturális, adózásügyi, környezetvédelmi stb. részletkérdésre kiterjedő hatástanulmányt kell készítenetek, és arra ösztönöznötök a céget, hogy hozzánk telepítse  az üzemet.
(2018/19. I. CKTV 3. forduló) 

A forduló három szóban: Bor, mámor, Provence. Igen, jól olvastátok! A harmadik  fordulóban arra buzdítunk Titeket, hogy minéltöbb oldalról megismerkedjetek a  magyarországi borvidékekkel, na meg persze egyedülálló borainkkal! A feladatsor többek  között kitér Magyarország történelmére, tájegységeire, de azt is megtudhatjátok, mi a bor  kémiája, és milyen szabályozásokat kell szem előtt tartani, ha Ti magatok borászkodásra adnátok a fejeteket… Reméljük, ez a forduló is sok, a jövőben is hasznosítható tudással  gazdagít majd Titeket!
(2019/20. II. CKTV 3. forduló) 

Kíváncsi vagy, hogy mi a feladata egy iskolapszichológusnak? Milyen eszközök állnak  rendelkezésre egy osztályfőnöknek, hogy feltérképezze és segítse a jó osztályközösség  kialakulását? A Cédrus Gimnázium 10. osztálya csak Rátok vár, hogy kielemezzétek az  összetartásukat és segítsétek az igazi közösséggé válásukat.
(2020/21. III. CKTV 1. forduló)

Frissítve: 2020. december 02.