Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jószándékú ajándékozóra, akik a Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Az idei kezdeményezés keretében – a Gyökerek tábor stábjának többéves tapasztalatára alapozva – kibővítettük vállalásunkat, és az eddigi két határon túli célpont (Délvidék és Kárpátalja) mellett a Borsod megyei kis faluba, Arlóba is készítettünk dobozokat. Örömmel és az átadás során készített videóval és fényképekkel adjuk hírül, hogy mindhárom helyszínre eljutottak a csomagok.

Arló
December 21-én érkeztek meg a 180 db csomag az óvodás korú gyerekeknek és több kisebb csomag idősebb korosztálynak és az óvodának Arlóra, ahol már egy egész lelkes csapat várta őket. Két-háromfős csoportokba rendeződve személyesen jártuk a falut és kerestük fel az óvodáskorú gyerekeket. Így volt lehetőségünk egy-egy jó szóra, karácsonyi énekre is.

  

Az arlói csomagok eljuttatásában köszönetet mondunk Kiss Ferenc SJ-nek, az arlói romamissziós program munkatársainak, Holczinger Ferenc SJ-nek és a miskolci önkénteseknek a csomagok személyes szétosztásában.

Kárpátalja
Legelőször, december 16-án a Kárpátaljára készített csomagjainkat (151 db) indítottuk útnak. A kárpátaljai csomagok eljuttatásában köszönetet mondunk a Katolikus Karitász munkatársainak, helyi kapcsolattartóinknak, Bárdos Péternek és Mezei Orsolyának.

Délvidék
Délvidéki csomagjainkat (80 db) először Szegedig vittük, december 18-án itt vette át őket József atya, aki a helyi közösséggel és fiatalokkal folyamatos kapcsolatban van.

A megajándékozottak között olyan gyerekek voltak, akik nagyon szerény körülmények között élnek, jellemzően nagycsaládban, ahol a szülők olykor külföldön dolgoznak, hogy mindennapi megélhetésüket biztosítsák, így gyakran a nagyszülők nevelik a gyerekeket. 

„Nagyon szépen köszönöm a gyerekek és a magam nevében, hogy megszerveztétek idén is cipősdoboz-akciót, begyűjtöttetek dobozokat az adományozóktól, lehoztátok. Már előre láttam tegnap és ma, és most látom a gyerekek mosolygós arcát, örömét. Ezt látni, megéri a fáradtságot. Szeretettel és hálával: József atya.”

A délvidéki csomagok eljuttatásában köszönetet mondunk Kiss Mártonnak, helyi kapcsolattartóinknak, Halmai János és Mellár József atyáknak.

Köszönjük a Gyökerek tábor stábjának, kiemelten Prókai Edinának és Solymoskövi Lucának, hogy a határon túli csomagok elkészítésében, a kapcsolattartásban és az önkéntes segítők toborzásában számíthattunk rájuk.

A szervezőstáb tagjain túl szeretnénk még köszönetet mondani:

  • Az önkénteseknek, akik december 13-18. között a dobozok rendezésében, a személyre szabásban segítettek.
  • Az adományozóknak, akik felajánlásainak köszönhetően minden arlói kisgyerek kaphatott csomagot.
  • A debreceni ÁSZ Rendezvényháznak, hogy lelkesen és nagy lendülettel önkéntesként kapcsolódtak be gyűjtésünkbe, és két helyszínen nagy erőkkel gyűjtöttek dobozokat, és segítettek eljuttatni őket Budapestre.
  • A Jezsuita Kiadónak, hogy papírbetlehemekkel színesítették a cipősdobozok tartalmát, és a szállításhoz szükséges dobozokat a rendelkezésünkre bocsátották.
  • A Loyola Cafénak, hogy segítségünkre voltak a a dobozok gyűjtésében, bekapcsolták a fiatalokat, és egy doboznyi plüssállattal örvendeztettek meg minket.
  • A Párbeszéd Háza portáján dolgozó kollégáknak, hogy fogadták a dobozokat.
  • Horváth Árpád SJ-nek és Jézus Szíve-templom jezsuita közösségének az akció népszerűsítésében nyújtott segítségükért, a Szent József-oltár elérhetőségéért.

Végül pedig mindenkinek, aki jó szóval, bátorítással a kezdeményezés mellett volt.

Köszönjük még egyszer, hogy ilyen sok gyermek ünnepét varázsolhattuk széppé. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok a jezsuita rendtartomány nevében!

Jacsó Annamária
forrásfejlesztő | Kommunikációs Iroda

Frissítve: 2021. február 04.