A hivatás éve Arturo Sosa jezsuita generális üzenete a Jézust kereső férfiaknak

Ha fiatal férfi vagy, és valaha is felmerült benned, vagy megkérdezted magadtól, legyél-e jezsuita, akkor azt mondom neked: ha a Jézus Társasága nem létezne, nekünk kellene létrehoznunk, szóval gyere és csináljuk együtt. Azoknak a társainknak, akik már a képzésben vesznek részt, Szent Ignácot idézem, aki jezsuita életünknek ezt a szakaszát próbaidőnek nevezte. Ekkor önmagadnak kell bizonyítanod.

A hivatás éve Teréz Anya mellett ült a repülőgépen – majd országában elsőként lett jezsuita

Kinley Tshering Bhutánban élő fiatalember épp arról szeretett volna dönteni, hogy pap legyen vagy ne. Jelet kért Istentől – és megkapta. A jelet akkor kapta, amikor észrevette, hogy egy repülés alkalmával Teréz Anya mellé szól a jegye. Ezek után hamarosan csatlakozott a jezsuita rendhez, és 1995-ben ő lett az első bhutáni születésű katolikus pap. Bhután szárazföldi, dél-ázsiai ország, 800 ezer lakosa van, akik háromnegyede buddhista, a fennmaradó egynegyed többsége hindu.

A hivatás éve Még az is lehet, hogy Jézus pont téged hív a társaságába

Kedves fiatal barátom, akiben ott mozog a jezsuita hivatás gondolata! Minden nap imádkozunk érted Sodrás utcai rendházunkban, hogy ha eljön az idő, lépni tudj abba az irányba, amerre a Jóisten meghívását érzékeled.
Hogy próba alá vesd meghívásod valódiságát, kérünk, vedd fel a kapcsolatot velünk. Ha közösségünk felé szeretnél lépni, június 17-ig jelentkezz, hogy ha minden alkalmasnak mutatkozik, akkor szeptemberben elkezdhesd jezsuita újonc- vagy jelöltidődet.

A hivatás éve Lehet, hogy Jézus pont az ő társaságába hív

Kedves fiatal barátom, akiben ott mozog a jezsuita hivatás gondolata! Minden nap imádkozunk érted Sodrás utcai rendházunkban, hogy ha eljön az idő, lépni tudj abba az irányba, amerre a Jóisten meghívását érzékeled. Hogy próba alá vesd meghívásod valódiságát, kérünk, vedd fel a kapcsolatot velünk. Ha közösségünk felé szeretnél lépni, június 17-ig jelentkezz, hogy ha minden … "Lehet, hogy Jézus pont az ő társaságába hív" bővebben

A hivatás éve Gyere Jézus társaságába!

Kedves fiatal barátom, akiben ott mozog a jezsuita hivatás gondolata! Minden nap imádkozunk érted, hogy ha eljön az idő, lépni tudj abba az irányba, amerre a Jóisten meghívását érzékeled. Hogy próba alá vesd meghívásod valódiságát, kérünk, vedd fel a kapcsolatot velünk. Ha közösségünk felé szeretnél lépni, június 17-ig jelentkezz, hogy ha minden alkalmasnak mutatkozik, akkor szeptemberben elkezdhesd jezsuita újonc- vagy jelöltidődet.

A hivatás éve Három dolog, amiért Nagy Bálint SJ az elöljárójaként felnéz vietnámi rendtársára

Egy közösségben élnek Budapesten a Sodrás utcai rendházban. Egyikük abból a Vietnámból jött, ahol rengetegen jelentkeznek jezsuitának. Másikuk a rend hivatásgondozójaként évek óta azért dolgozik, hogy a fiatalok nálunk is utat találjanak Jézus tágabb és szűkebb értelemben vett társaságába. Tábori Kálmán interjúja Nagy Bálint SJ-vel és Phamdinh Ngoc József SJ-vel arról, hogy mi teszi ma a jezsuitát, és miért élhető ez a közösség.

A hivatás éve Isten talán ma nem akar sok papot – de lehet, hogy téged annak hív?

„Őszinte leszek: hivatásgondozóként munkám középpontjában nem a számok állnak. Erre a kérdésre tekinthetünk úgy is: talán Isten jelenleg nem akarja, hogy a szerzetesrendek a virágkorukat éljék. Lehet, hogy nem is akar sok papot, csak meg akarja mutatni, hogy mennyire fontos manapság ez a hivatás.” Lehet, hogy te leszel a kevesek egyike? Interjú egy német jezsuita pappal és egy szerzetesnővérrel a hivatás kérdéséről.