A Szív Jó az Isten – Nemeshegyi Péter SJ-re emlékezik A Szív februári száma

Beszélgetés Görföl Tibor teológussal; XVI. Benedek pápára emlékezünk; Nemeshegyi Péter élete és teológiája; Szentmártoni Mihály SJ a jóság és a nevelés kapcsolatáról; Jezsuita nyolcas: Mit jelent számodra Isten jósága?; A megújuló energia mint modern manna; Jezsuiták tábori szolgálatban; Farsangi féktelenség a néphagyományban; Jezsuiták nyomában Pécsett; A „rossz gyerek” is jó; Interjú Madarász Isti filmrendezővel és sok minden más A Szív legújabb számában.

A Szív Megjelent A Szív novemberi száma

Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu közösség tagja betegségről, kórházi életről, kiengesztelődésről; Hogyan jelenik meg az önkéntes lemondás a pszichológiában, a gyereknevelésben és a párkapcsolatokban? Hogyan szabadít fel az elengedés, nyit meg valami újra, vagy segít letenni hosszú ideje magunkkal cipelt terheinket? Szabó Ferenc jezsuitára emlékezünk; Interjú Varholik Dávid ápolóval; Egy fantasy mind fölött – és még sok minden más A Szív jezsuita magazin 2022. novemberi számában.

A Szív Középpontban az örökség: megjelent A Szív jezsuita magazin októberi száma

A Szív jezsuita magazin októberi lapszámának szerzői az örökség témakörét járják körül. A címlapinterjúban Dragomán György mesél írásról, emlékezésről, nevelésről. Miket hurcolnak magukkal a jezsuiták? Mi történik, ha valaki ismert örökös nélkül hal meg? Hogyan adjuk tovább gyerekeinknek szellemi örökségüket? Hogy néz ki egy hagyatéki eljárás ügyvédszemmel? És még sok minden más a wittenbergi katolikusoktól a vallás giccsig a legújabb lapszámban.

A Szív Hullámok: megjelent A Szív nyári dupla száma

A Szív magazin nyári dupla számának szerzői a hullámok témakörét járják körül. A címlapinterjúban Magyarósi Csaba, hazánk egyik legnépszerűbb videósa tévézésről, újságírásról, vlogolásról, internetes divathullámokról fejti ki a véleményét. A lap ezúttal arról kérdezett néhány jezsuitát, hogy úsztak-e már árral szemben. A magazin teológiai szakértői többek között Jézusról és a háborgó tengerről, valamint a hittudomány új áramlatairól írtak. 

A Szív Ferenc pápa beszélgetése a jezsuiták európai kulturális folyóiratainak főszerkesztőivel

A jezsuita rend tizenegy európai rendtartománya kulturális folyóiratainak főszerkesztői találkoztak május 19-én Ferenc pápával a dolgozószobájában, aki kérdéseikre alapos válaszokat adott többek között az újságírói küldetés, az ukrajnai háború, a lelki megújulás és a szinodális út témaköreiben. A magyar jezsuiták A Szív folyóiratát P. Horváth Árpád SJ főszerkesztő képviselte. A beszélgetés leiratát a Vatikáni Rádió honlapja alapján közöljük.

A Szív A barátság felfedezése: megjelent A Szív júniusi száma

Beszélgetés Kocsis Krisztián neurobiológussal; Voltak-e Jézusnak barátai?; Keresztények keleten; A Barátság kőolajvezeték története; A lengyel–magyar viszony alakulása az ukrajnai háború árnyékában; A mendei Szent Ignác-tisztelet nyomában; Ferenc pápa és a nem keresztény vallások; Pszichológus szemmel a barátság rejtélyes szövetéről; Bizalmas kapcsolathálózatok alakulása a pandémia idején; Interjú Koronkai Zoltán SJ-vel. És még sok minden más A Szív legújabb számában.

A Szív Életerő, energia, erőforrások: megjelent A Szív márciusi száma

A címlapon: Balkovics Ilona logisztikai menedzser; Egyházunkat éltető erők – körkérdés nem csak jezsuitáknak; Beszélgetés Vízi Elemér provinciálissal; Képregény Szent Ignác megtéréséről; Van-e a megtérésnek neuropszichológiája?; Gondolatok az energiaválságról és a globális chiphiányról; A huszonévesek válsága; Beszélgetés Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművésszel. És még sok minden más A Szív legújabb számában.

A Szív Megsebző és gyógyító szavak: megjelent A Szív februári száma

A címlapon: Nádasdy Ádám nyelvész, író, műfordító; Kezdetben volt az Ige – teológusok és biblikusok gondolatai; Miben rejlik a vloggerek ereje?; Tanár, influenszer, Jocó bácsi; A gyónási titok megmentése; Interjú a 25 éves autista Pataki Pankával és édesanyjával; Az önsegítés módszerei; Kreatív írás és mentálhigiéné; Beszélgetés Siptár Dániellel, a Jezsuita Levéltár és Rendtörténeti Könyvtár igazgatójával. És még sok minden más A Szív legújabb számában.