Adományozás Támogatná a jezsuiták afrikai misszióját?

Biztosak lehetünk benne, hogy ebben a pillanatban valahol Afrikában egy fiatal feszültségekkel és félelemmel teli kényszerhelyzetben van. Szembesül azzal, hogy nincs lehetősége a mindennapi szükségletei kielégítésére, nem jut vízhez és megfelelő minőségű élelmiszerhez, nem tanulhat, hogy álmait megvalósíthassa. Ebben a kiszolgáltatott helyzetben ad esélyt afrikai fiatalok több nemzedékének a helyi jezsuiták alábbi három kezdeményezése.

Adományozás Van felesleges tárcsás mosógépe? Most ezzel segítheti a jezsuiták arlói romamissziós programját

A jezsuiták Jelenlét-programjukkal egy éve segítik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arló rászoruló, zömmel roma családjait. Számos helyi lakásba, házba nincs bekötve a vízvezeték, ezért a lakók a kék kutakról hozzák a vizet. A ruhák mosása, kicsavarása erőt próbáló feladat, ezért kérjük, hogy akinek van akár használt, de működő keverőtárcsás mosógépe vagy centrifugája, ajándékozza meg az arlói családokat. A felajánlásokat két helyszínen (Budapest és Miskolc) várjuk.

Adományozás Adománygyűjtés lelkiségi szolgálataink támogatására

A magyar jezsuita rendtartomány negyedéves lapja, a M.I.N.D. tavaszi számában a lelkigyakorlatokról, a szemlélődésről, valamint a dobogókői Manréza lelkigyakorlatos ház életéről olvashatnak. Kiadványunkban folytatjuk a lelkiségi szolgáltainak támogatására indított adománygyűjtésünket. Kérjük, járuljon hozzá ön is, hogy a felújítás és a járvány után újranyitó lelkigyakorlatos házainkban minél többen vehessenek részt Szent Ignác-i lelkigyakorlaton!

Adományozás Adománygyűjtés a jezsuita lelkiségi szolgálatokra

A jezsuiták egyik legfontosabb célja, hogy a Szent Ignác-i lelkigyakorlatos kultúra meghonosodjon hazánkban, és termékenyítő hatása érvényesüljön intézményeinkben, lelkigyakorlatos házainkban, közösségeinkben. Tapasztaljuk, hogy rengeteg olyan ember él közöttünk, akik keresik a helyüket a világban: egész életek, hivatások is tévútra futhatnak a reménytelen útkeresés közben. Támogassa adományával szolgálatunkat!

Adományozás Köszönet a Jezsuita Roma Szakkollégium diákjainak nyújtott támogatásért

„A forrásfejlesztési iroda munkatársaival úgy döntöttünk: összegyűjtünk annyi támogatást, hogy legalább a napi betevőre és a tüzelőre jusson a legnehezebb helyzetben lévőknek.” A magyar jezsuita rendtartomány nevében is ezúton szeretnénk megköszönni közösségünknek, hogy adományaikkal támogatták a Jezsuita Roma Szakkollégium szorult helyzetbe került diákjait. A szakkollégium rektora, Hámori Orsolya személyes hangvételű köszönőlevelét közöljük. 

Adományozás Iskolába gondok nélkül – telefonos adománygyűjtő kampány indult a Jezsuita Menekültszolgálat javára

Ismét aktív a jezsuiták telefonos adományvonala, mely könnyű megoldást teremt a gyors segítség eljuttatására. Az „Iskolába gondok nélkül” nevű telefonos adománygyűjtő kampányunkkal augusztus 1-től december 31-ig a Jezsuita Menekültszolgálat munkáját segíthetik, s közvetlenül járulhatnak hozzá, hogy a támogatásukban jelenleg Magyarországon élő menekültcsaládok gyermekeinek a szeptemberi iskolakezdés könnyebb legyen.

Adományozás Ismerje meg magyarországi szakkollégiumainkat!

Következő összefoglalónkból megismerhetik a magyarországi szakkollégiumaink rövid történetet, szakmai vezetését, valamint a videókon keresztül bepillanthatnak a hallgatók mindennapi életébe!

Adományozás Kollégiumok Szent Ignác szellemében

Lesz-e miniszterelnök vagy alkotmánybíró a jezsuita szakkollégiumok valamely hallgatójából? Ha nem, az sem baj: a rend magyar intézményeiből a világra nyitott, felelősségvállalásra és kritikai gondolkodásra kész értelmiségiek egész sora kerül ki. Támogassuk együtt a rászoruló, kimagaslóan teljesítő jezsuita szakkollégistákat!