Ajánló Magyar szentek 21. századi köntösben

Képes Szent István kibillenteni egy sztárokhoz és botrányokhoz szokott televíziós műsorvezetőt? Októberi „Ki az Isten és mit akar?” című előadásai után Meskó Zsolt új darabot visz színre a Párbeszéd Házában: a House of Árpád mai köntösben, egy showműsorban mutatja be a magyar szenteket és legendáikat. A november 29-i és 30-i délelőtti előadásokra középiskolásokat várnak, a november 28-i és 30-i esti előadások nyitottak a nagyközönség számára is.

Ajánló Esélyt hozó fordulópontokról szól A Szív szeptemberi száma

Interjú Almásy Tamás atyával, a mozgássérültek lelkigondozásának referensével; Jezsuita nyolcas: esélyt hozó fordulópontok; Szarvas Miklós SJ kínai misszionárius portréja; Horváth Árpád SJ a jezsuita folyóiratok jövőjéről; Esély és reménytelenség között a XXI. századi Afrikában; A magyarországi vízhelyzetről a Velencei-tó apadásának tükrében; Jezsuita emlékek Kalocsán; Interjú Kállai-Mikola Gyöngyvér gyógypedagógussal, vakvezetőkutya-kiképzővel; és még sok egyéb A Szív szeptemberi számában.

Ajánló Tavaszi-nyári lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában

Személyesen kísért csendes lelkigyakorlat, szemlélődés a Jézus-ima és Jálics Ferenc SJ tanítása szerint, életrendezés fiataloknak, nők, feleségek és édesanyák lelkigyakorlata, szemlélődő meditáció – ezzel az ötféle elcsendesedési lehetőséggel, lelkigyakorlattal várják az érdeklődőket idén tavasszal és nyár elején Püspökszentlászlóra, az Életrendezés Házába a jezsuiták. Részletek és jelentkezés összeállításunkban.

Ajánló Kivonulás, szabadulás, húsvét: megjelent A Szív áprilisi száma

A címlapon: interjú Köves Slomó rabbival; Biblikus és teológiai meglátások az exodusról és Isten csendjéről; Jezsuita nyolcas: mit jelent számodra a szabadulás?; Moldova a háború szomszédságában; Vidéken, külföldön újrakezdők vallomásai; Gondolatok a fundamentalizmusról; Jezsuita hagyományok Mezőkövesden; Az Exodus90 lelkigyakorlatról; A „mamahotel” jelenségéről pszichológusszemmel. És még sok minden más A Szív legújabb számában.

Ajánló Bubnó Márk és Elek László SJ a Páternoszterben

Húsz év után először egy páternoszterben találkozik a két egykori piarista diák. Szóba kerülnek a koedukált oktatás előnyei és hátrányai, a zenész létbizonytalansága és a szerzetes létbiztonsága, az ego harcai és titkos vágyak is. Bubnó Márk énekes, zenész és Elek László jezsuita szerzetes szorult be a felvonóba képletesen a Páternoszter jezsuita podcast negyedik adásában.