Arlói cigánymisszió Jótékonysági koncert az arlói cigánymisszó javára

A máltaiak Szimfónia programjában részt vevő cigány növendékek koncertje; jótékonysági hangverseny a jezsuiták által támogatott BAZ-megyei Arló roma rászorulóinak javára; cigány táncház. A fentiek alkotják a Kerkai Jenő Jezsuita Szociális Központ és a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia november 5-i budapesti zenei programjának vázát a Párbeszéd Házában. A koncert a KALOT-alapító Kerkai Jenőről tartandó konferencia záróeseménye.

Arlói cigánymisszió Cigány muzsikus fiatalok szívmelengető előadása az arlói Szimfónia-táborban

Ha nem is Bréma, de a muzsikusok megérkeztek Arlóra. A jezsuita Jelenlét program lassan két éve van a faluban, s idén júliusban másodszorra rendezték meg a muzsikussá váló arlói gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat égisze alatt működő Szimfónia zenei tábort. Idén az „öregek”, akik már két éve járnak évközben furulyázni, gitározni, cajonozni, dorombolni és énekelni tanulni, a Brémai muzsikusok klasszikusát adták elő, helyi feldolgozásban.

Arlói cigánymisszió Reményt kínálni a lét peremén: jezsuita cigánymisszió Arlón a fotós szemével

A Belügyminisztérium Felzárkózó Települések programjában a jezsuiták vállalták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arló pártfogását. Ahhoz, hogy megtudjuk, mire is van szükségük az itt élő, nagyrészt cigány embereknek, első körben 130 családot látogatunk meg, és felkeressük a helyi önkormányzatot, orvosi és védőnői rendelőt, iskolát. De kik is az arcok a kezdeményezés mögött? Az arlói Jelenlét-program a rendtartomány Kommunikációs Irodáján dolgozó fotós, Pásztor Péter szemével.