Blog Harc és hivatás

Az elmúlt hetekben jezsuita közösségünkben egy kis videó készült a Montserrat hivatástisztázó és jelöltévről. A videó az Indexre is kikerült, “Bokszoló szerzetessel reklámozzák az egyházi pályát a jezsuiták” címmel. Boksz és szerzetesség, harc és szerzetesi hivatás kérdéskörét korizoli járja körül a jezsuita.blog.hu-n. A bejegyzés ide kattintva olvasható el, a szóban forgó videó pedig megtekinthető itt … "Harc és hivatás" bővebben

Blog Néhány gondolat a művészetről „szentignáci szemüvegen” keresztül…

“Művészetről beszélni nem könnyű, mert a tárgyi valóság mögött olyasmi tárul fel, ami a Szent, a Mindenható, az Örök, a Teremtő szépségéből mutat meg valamit, egy piciny kis szeletét felkínálva” – írja András Csaba SJ blogbejegyzésében, melyben idézi több jelentős jezsuita művészetről alkotott véleményét.

Blog Humánforradalom, avagy történelmi utunk a Másik felé

A technológia fejlődése kényelmesebbé tette az életünket és több szabadidővel ajándékozott meg, de nem oldotta meg az életproblémáinkat. Meg vagyok róla győződve, hogy az dönt helyesen, aki azt választja, hogy idejét és energiáját az embertársaival (a Másikkal) való foglalkozásra fordítja - írja Satori a jezsuita.blog.hu-n.

Blog Eucharisztia és Szentlélek

Pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe. A liturgikus évben nem sokkal utána következik Úrnapja, az Eucharisztia ünnepe. Korizoli most arról elmélkedik a jezsuita.blog.hu-n, hogy mi a kapcsolat a Szentlélek és az Eucharisztia között.

Blog Marx Károly öröksége – tények és nézetek

Marx Károly születésének kétszázadik évfordulójára emlékeznek világszerte, és világnézetektől függően különbözően értékelik életművét. Szabó Ferenc SJ kivonatosan idézi A kommunizmus fekete könyve magyar nyelvű kiadása alkalmával, 2000-ben a TÁVLATOK-ban megjelent tanulmányát a jezsuita.blog.hu-n.

Blog Az Eucharisztia kezdetei

Az eucharisztia megelőzte az újszövetségi szentírást, sőt, a keresztény Biblia az eucharisztikus ünneplésből nőtt ki? Folytatva az Eucharisztiáról szóló sorozatát, most a kezdetekről elmélkedik korizoli a jezsuita.blog.hu-n.