Camino Ignaciano Zarándokfilm Szent Ignác lába nyomában

2022-ben lesz ötszáz éve, hogy Íñigo López de Loyola megtette híres zarándoklatát a spanyolországi Loyola és Manresa között. A Szent Ignác útja címmel nyáron forgatott magyar dokumentumfilm résztvevői a jezsuita rendalapító vándorlását járták végig, hogy majd a 2020/21-es emlékévben világszerte bemutassák az alkotást. Balázs Zsuzsa társforgatókönyvíró naplószerűen számol be a forgatás előkészületeiről és kulisszatitkairól.

Camino Ignaciano The making of a pilgrimage movie: interview with the Jesuit director of Camino Ignacio

The Basque José Luis Iriberri SJ is the director of Camino Ignaciano. This summer he was the spiritual guide of four Hungarian young adults, whose 22 day pilgrimage in Spain was accompanied by a Hungarian filming crew. The three weeks were spent in extraordinary circumstances: how did he endure the heat, the restrictions due to the pandemic and the shooting itself? While the cuts are under way in the studio, we asked the Jesuit about his experiences of the filming.

Camino Ignaciano Camino Ignaciano: interjú José Luis Iriberri SJ-vel

A baszk José Luis Iriberri SJ, a Szent Ignác útján címmel nyáron Spanyolországban forgatott magyar dokumentumfilm lelki kalauza 22 napon át négy szereplőt vezetett a forgatócsoport által kísért zarándoklaton. Hogyan élte meg a hőség, a járvány következtében bevezetett korlátozások és a forgatás okozta rendkívüli körülményeket? Miközben az alkotás utómunkái zajlanak, erről faggattuk a jezsuitát, aki Kovács Lajos SJ-vel vett részt a Tolvaly Ferenc által rendezett produkcióban.

Camino Ignaciano Camino Ignaciano: a Hungarian pilgrimage movie on the footsteps of Saint Ignatius

2021/22 will see a worldwide commemoration of the famous pilgrimage of Saint Ignatius of Loyola. The documentary, titled „Camino Ignaciano”, recalls the journey of the founder of the Jesuit order from Loyola to Manresa. It is planned to be screened at the 500th anniversary celebrations of the renowned event worldwide. In the film a Jesuit guide will accompany the spiritual exercise of four pilgrims.

Camino Ignaciano Magyar zarándokfilm Szent Ignác lába nyomában

2022-ben lesz ötszáz éve, hogy a később Szent Ignác néven ismert fiatalember megtette híres zarándoklatát a spanyolországi Loyola és Manresa között. A Szent Ignác útja címmel forgatandó dokumentumfilm résztvevői a jezsuita rendalapító vándorlását járják végig, hogy majd a 2020/21-es emlékévben világszerte bemutassák az alkotást. A műben egy jezsuita szegődik a négy zarándok társául, és segíti őket, hogy a gyaloglás közben elvégezzék a Szent Ignác-i lelkigyakorlatot.

Camino Ignaciano Zarándokok, figyelem! Szereplőket keresnek egy Szent Ignác útjáról szóló dokumentumfilmhez

Egy magyar hátterű nemzetközi filmes produkció 25 és 55 év közötti, angolul beszélő zarándokokat keres. Olyan személyeket várnak, akik nyitottak egy spanyol jezsuita által kísért 30 napos spirituális önismereti útra Baszkföldtől Katalóniáig, és lelki élményeiket a majdani dokumentumfilm nézőivel is megosztanák. Szereplőválogatás Budapesten május 15-én. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet a címen.

Camino Ignaciano Zarándokok, figyelem! Szereplőket keresnek egy Szent Ignác útjáról szóló dokumentumfilmhez

Egy magyar hátterű nemzetközi filmes produkció 25 és 55 év közötti, angolul beszélő zarándokokat keres. Olyan személyeket várnak, akik nyitottak egy spanyol jezsuita által kísért 30 napos spirituális önismereti útra Baszkföldtől Katalóniáig, és lelki élményeiket a majdani dokumentumfilm nézőivel is megosztanák. Szereplőválogatás Budapesten április 27-én. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet a címen.