Cigánymisszió Arlón Házon kívül: a jezsuiták arlói cigánymissziós programjáról forgatott az RTL Klub stábja

A jezsuiták arlói cigánymissziós programjáról készített riportot az RTL Klub Házon kívül című műsora. A stábot a település szülötte, a program munkatársa, Bari József kalauzolta végig a falun. A november 2-án, kedden este adásba került riportban bemutatták az októberben megszentelt Jelenlét Házat, láthattunk cigánytánc-oktatást, előkerültek a Szimfónia-programban kapott hangszerek, és a Várkonyi Csibészek nevű együttes tagjai is megszólaltak.

Cigánymisszió Arlón Jezsuita romamisszió: kész az arlói Jelenlét Ház

„Legyen ez a gazdagító találkozások helye, ahová segítségért lehet fordulni, de ahol merhet az ember álmodni és tud fejlődni!” – kérte Vízi Elemér SJ provinciális az arlói jezsuita Jelenlét Házra az épület megszentelésekor október 5-én. A jezsuiták tavaly indítottak programot a borsodi nagyközségben. A Vasút út 46-ba délelőttönként kisgyermekeknek és édesanyjuknak szerveznek foglalkozásokat, délutánonként az iskolásoknak tartanak tánc- és zenetanítást, korrepetálást.

Adományozás Van felesleges tárcsás mosógépe? Most ezzel segítheti a jezsuiták arlói romamissziós programját

A jezsuiták Jelenlét-programjukkal egy éve segítik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arló rászoruló, zömmel roma családjait. Számos helyi lakásba, házba nincs bekötve a vízvezeték, ezért a lakók a kék kutakról hozzák a vizet. A ruhák mosása, kicsavarása erőt próbáló feladat, ezért kérjük, hogy akinek van akár használt, de működő keverőtárcsás mosógépe vagy centrifugája, ajándékozza meg az arlói családokat. A felajánlásokat két helyszínen (Budapest és Miskolc) várjuk.