Diakónusszentelés Diakónus lett Mihalkov Ferenc és Nevelős Gábor

Bensőséges ünnep helyszíne volt december 17-én, szombaton délelőtt 11 órától a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templom. Székely János szombathelyi megyéspüspök ugyanis két fiatal jezsuitát – Mihalkov Ferencet és Nevelős Gábort – szentelt diakónussá. A szertartáson a jezsuita közösség több mint két tucat tagja koncelebrált, de máshonnan is érkeztek papok, a templomot pedig betöltötték a rokonok, barátok, jó ismerősök. Beszámoló, Pásztor Péter fényképeivel.

Diakónusszentelés „Leszek neki apja, testvére, papja” – Vértesaljai László írása Jancsó Árpád SJ diakónusszenteléséről

Húsvét keddjén a jezsuiták római főtemplomába, a Gesù-ba úgy iparkodtam, hogy magammal vittem a szívemben Jancsó Árpád szüleit, testvérét, Snell György püspököt és Alberti Árpád atyát a Regnumból. Élők és holtak együtt, minthogy az Árpinak oly kedves Gyuri atya, Snell püspök a közelmúltban váratlanul hazasietett az Atyai Házba! Tágas az emberszív, időben és térben nyitott, külön világ minden emberszív, rengetegen megférnek benne.

Diakónusszentelés „Ezt a lelkületet kerestem” – interjú a diakónusszentelés előtt álló Jancsó Árpád SJ-vel

„Ki vagyok mint jezsuita? Ugyanolyan földi halandó, mint bárki más, ezzel együtt mégis valaki, akit meghatároz kapcsolata a feltámadt Jézussal. Szentelésemhez közeledve egyre inkább azt élem meg, hogy ennek a kapcsolatnak elsősorban Jézus a fenntartója, nem én” – vallja Jancsó Árpád SJ, akit április 6-án 16 órakor diakónussá szentelnek Rómában. Az eseményt a járványhelyzet miatt zárt körben tartják, de az interneten mindenki bekapcsolódhat a közvetítésbe.