FFJA Keresztény mentorokat képeznek a jezsuiták

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia 2023-ban is folytatja a keresztény segítők képzését. A Keresztény Mentor Műhely célja a másik emberre és az Istenre figyelés készségének fejlesztése. A képzés első részére – melyet két februári hétvégén tartanak meg – már jelentkezhetnek mindazok, akik munkakörükből, illetve mindennapos élethelyzetükből fakadóan másokat segítenek az emberi és a hitbeli fejlődés útján.

FFJA Múltidézés Lázár Kovács Ákossal, Nemeshegyi Péter SJ egykori munkatársával

Miként emlékszik vissza Pálos Antal jezsuitára, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémián (FFJA) anno hogyan dolgozott együtt Nemeshegyi Péter SJ-vel, és melyik filmre vinné Jézust moziba? Beszélgetés Lázár Kovács Ákos esztétával, médiakutatóval, az FFJA vezetői testületének tagjával, a rendtartomány régi-új munkatársával, a Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat szervezőjével. Fr. Varga Kamill OFM az FFJA újságíró-képzése hallgatójának interjúja.

FFJA Bemutatják az Átfogó ökológia előadássorozatból készült tanulmánykötetet

Megjelent az Átfogó ökológia. Párbeszéd hit és tudomány között a Laudato si’ enciklika jegyében című tanulmánykötet. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia idei teremtésvédelmi fórumsorozatának eredményeit összegző kiadványt október 20-án, csütörtökön 18 órakor mutatják be Budapesten, a Párbeszéd Háza Pázmány Péter termében. Az eseményen a fórumsorozat eredményeiről, a könyv létrejöttéről és a jezsuiták további teremtésvédelmi terveiről is lesz szó.

FFJA Kreatív írást tanulhatunk a jezsuitáknál

Középiskolai tanárokat, végzős középiskolás diákokat, a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat, illetve érdeklődő értelmiségieket szeretne megismertetni az irodalmi írás elméletével és gyakorlatával a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia. A képzés célja, hogy az akadémiai (érvelő írás) és a kreatívírási készségeket fejlessze, és ennek eredményeként a résztvevők új szépirodalmi, tudományos, illetve személyes élményeken alapuló írásokat alkossanak.

FFJA Újra kommunikációs képzést indítanak a jezsuiták

Pályakezdőként vagy -módosítóként vonz az értékelvű újságírás világa? Szívesen lennél avatottabb újságolvasó? Segítséget keresel a szabatos, egyúttal élményszerű fogalmazáshoz? Ha az iménti kérdésekből egyre is igen a válaszod, itt a helyed. Előadóink lesznek többek között az Index, az InfoRádió, a Képmás, a Magyar Kurír, a Magyar Rádió, a Válasz Online és a jezsuiták munkatársai: Borókai Gábor, Élő Anita, Kuzmányi István, Süveges Gergő, Szám Katalin és Szőnyi Szilárd.

FFJA Nyáron is indul Keresztény Mentor Műhely

Megtanulható az értő figyelem? Hogyan lehet meghallani a kimondatlant is? Mik a keresztény mentori kapcsolat jellemzői? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Keresztény Mentor Műhely, melynek első részét ismét meghirdette a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia. Jelentkezési határidő: június 10. A június utolsó két hétvégéjén zajló foglalkozások bárkinek hasznosak lehetnek, aki napi tevékenysége, munkája során emberekkel foglalkozik.

FFJA Zöld gazdasággal az átfogó ökológia megvalósulásáért

Második alkalmához érkezett a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia Átfogó ökológia fórumsorozata. Az előadások témája a zöld és fenntartható gazdaság volt. Mindkét előadó, Baritz Sarolta Laura OP és Kocziszky György is hangsúlyozta egy új, etikai alapon épülő gazdasági modell bevezetésének szükségességét. Egyetértettek továbbá: abban hogy az elmélet gyakorlattá válhasson, az oktatásnak lényegi szerepe van az óvodáktól kezdve az egyetemekig.

FFJA A zöld gazdaságról szól a jezsuita teremtésvédelmi sorozat második része

Kocziszky György miskolci egyetemi tanár, a Monetáris Tanács tagja és Baritz Laura domonkos nővér, közgazdász, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa lesznek a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia következő teremtésvédelmi előadásának előadói. Témájuk a zöld gazdaság. A február 24-én, csütörtökre meghirdetett alkalmon a fenntarthatóság közgazdasági szempontjai kerülnek fókuszba.