Filmszemle Ők kapták idén a Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat díjait

Hatvannégy országából 662 rövidfilm és közel 80 fotó érkezett a magyar jezsuiták idei mozgóképes és fotós seregszemléjére. A legjobb kisjátékfilmnek, dokumentumfilmnek, aminációs-kísérleti alkotásnak, egyéni fotónak és fotósorozatnak járó kitüntetés mellett idén provinciánk lapja, a M.I.N.D. különdíját is kiosztották. A szemle filmjei december 2-ig megtekinthetők a faludifilmfestival.hu honlapon, a fotókból pedig kiállítás nyílik jövőre a Párbeszéd Házában.

Filmszemle Filmek Dél-Koreától Erdélyig a jezsuita szemlén!

A magyar jezsuiták filmes és fotós szemléjére, a 21. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázatra idén rekordmennyiségű film érkezett 30 országból. Dél-Koreától Argentínán át Németországig több mint 230 alkotáson keresztül próbálták elmesélni azt fiatalok, hogy kit, vagy mit jelent számukra A Másik. A filmes verseny mellett közel 140 fotográfia is érkezett, melyet Haris László fotográfus, a … "Filmek Dél-Koreától Erdélyig a jezsuita szemlén!" bővebben

Filmszemle A MÁSIK

A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti 21. tematikus nemzetközi filmszemléjét és hozzá kapcsolódó fotópályázatát. Az akadémia idén A MÁSIK hívószóra várja a pályázatokat. Október 9-ig várjuk a pályázatokat.