Forró könyvek Forró könyvek: Kiss Ulrich SJ ismertetése a katolikus televízióban – Ben Okri: Az éhes út

Folytatom a Forró Könyvek sorozatot. Ezúttal szó szerint lesz forró, hisz a forró kontinensre, Afrikába vezet el minket. Nigéria Afrika legnépesebb országa, 200 millión felüli lakossággal. A futurológusok a jövő nagyhatalmát látják benne. Izgalmasnak találtam, hogy egy afrikai szerző írásán keresztül mutassuk be az ébredő óriást. Ben Okri az 1991-es Booker-díj és sok más irodalmi elismerés birtokosa.

Forró könyvek Forró könyvek: Kiss Ulrich SJ ismertetése a katolikus televízióban

Ezúttal egy mindnyájunkat érintő könyvről fogok beszámolni, hisz olvasóink szinte kivétel nélkül az ún. középosztályhoz tartoznak. Róluk lesz szó. Őket fenyegeti a globalizáció. Guilluy „No Society” című könyvének – mely sajnos csak francia nyelven érhető el – tézisein keresztül mutatnám be, melyek is a középosztály távlatai az egész nyugati világban. Christophe Guilluy francia földrajztudós a „Fance périphérique”, a periférikus Franciaország elméletével vált ismertté.

Forró könyvek Forró könyvek: Kiss Ulrich SJ ismertetése a Bonum Tv-ben

Sorozatunkban Kiss Ulrich SJ olyan könyveket ajánl, amelyek befolyásolják napjaink közgondolkodását. Közgazdászként, menedzserként elsősorban a szakmájába vágó köteteket mutat be, de figyelmét nem kerüli el a más területen érdeklődésre számot tartó szakirodalom sem. A Bonum Tv-n futó sorozatban elhangzottak a jezsuiták internetes felületein olvashatók írásban. Ezúttal Chris Lowney könyve kerül terítékre, melyben a volt jezsuita szerző Ferenc pápa vezetési módszereit elemzi.