Gyermek- és ifjúságvédelem Gájer László lett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye gyermekvédelmi felelőse

Általános gyermekvédelmi felelősnek nevezte ki Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Gájer Lászlót, a főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Bizottságának egyházi tagját. Az új gyermekvédelmi felelős feladata, hogy összefogja és továbbfejlessze a gyermekvédelmi munkát az egyházmegyében – többek között világi szakemberek bevonásával a megelőzést és a szemléletformálást elősegítő további programokat és képzéseket indítson.

Gyermek- és ifjúságvédelem Megújult a jezsuiták gyermekvédelmi szabályzata

A magyar jezsuiták már 2011-ben elkészítették gyermekvédelmi szabályzatukat. Ahhoz viszont, hogy a rendelkezések ne maradjanak holt betűk, időről-időre felül kell vizsgálni őket. Ez legutóbb 2014-ben történt, s most újra esedékessé vált a frissítés. A hónapok óta tartó folyamat novemberben, a szöveg véglegesítésével érte el tetőpontját, A dokumentumot a rendtartomány összes tagjának és munkatársának alá kell írnia és életre kell váltania.

Gyermek- és ifjúságvédelem A gyermekvédelemről katolikus szemmel

A maga nemében az első nagyszabású konferenciát rendezték Magyarországon május 24-én a gyermek- és ifjúságvédelemről a katolikus egyházban. A budapesti tanácskozást a jezsuita kötődésű Ignáci Pedagógiai Műhely, valamint a püspöki kar fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet szervezte.