Hivatástisztázás Pap, szerzetes legyek? Nyári hivatáshétvége

A július 22-24. között Budapesten tartandó hivatáshétvége célja, hogy a nyár sűrűségében időt teremtsen a megállásra, rátekintésre saját utadra, segítsen Isten jelenlétére találni, akitől a hivatásunkat kapjuk. Szeretnénk az egyházban megélt apostoli élet irányába előrelépni, szempontokat és használható eszközöket kapni a jó döntés meghozásához, belelátni a jezsuiták által szervezett Montserrat hivatástisztázó évbe.

Hivatástisztázás „Isten mire hív? Miből tudhatom?” Hivatástisztázó lelkigyakorlat a jezsuitákkal

A jezsuiták hivatástisztázó lelkigyakorlatra és egyben ismerkedő hétre hívnak a nyáron. A lelkigyakorlat nyitott minden hivatását kereső fiatal (16-40 év közötti) férfi számára, akiben picit is megfordult az a gondolat, hogy a jezsuita élet akár saját életútja is lehetne, illetve aki érdeklődik a Montserrat hivatástisztázó év iránt. Időpont: 2021. augusztus 7-13. Helyszín: 1026 Budapest, Sodrás utca 13. Szervezők: Nagy Bálint, Jancsó Árpád és Kajtor Domonkos jezsuiták.

Hivatástisztázás „Jezsuiták? Érdekel!” – hivatáshétvége a Sodrás utcai rendházban

A jezsuiták egy intenzív hétvégére hívnak téged a nyáron. Célunk, hogy kicsit közelebbről megismerkedj velünk, illetve a Montserrat hivatástisztázó évvel. Az alkalom szeretne bepillantást adni az életünkbe, és jó lehetőséget kínál arra, hogy a Szent Ignác-i lelkiséget személyesen is megtapasztald. A hétvége nyitott minden 16-35 év közötti férfi számára, akiben megfordult a gondolat, hogy a jezsuita élet akár saját életútja is lehetne, illetve aki érdeklődik a Montserrat-év iránt.

Hivatástisztázás Szerzetesség vagy család? Segítünk dönteni!

Vajon tényleg a szerzetesi, papi életformára hív az Úr, vagy inkább a családos élet felé vezet az utam? Megtalálom-e Isten jelenlétét, és megerősödöm-e a tőle jövő hívásban? Alkalmasnak élem-e meg magam a papi, szerzetesi életformára? Helyemen érzem-e magam a jezsuiták között? Kívülről, az úton mellettem lévők felől is hasonló megerősítést kapok, mint amit én megélek? Növekszem-e szabadságban, örömben az év során?

Hivatástisztázás A jezsuita hivatásév résztvevőinek vallomásai

„2017 elején egy váratlan esemény folytán erős meghívást éreztem a megszentelt élet felé. Először nem értettem a bennem zajló folyamatokat, és megijedtem tőlük. ”