Ignáci Pedagógiai Műhely Hogyan faragjunk jó vezetőket papokból és világiakból? Interjú a jezsuiták nemzetközi coachával

Pénzügyi karrierét feladva mások mentorálásba kezdett. Szent Ignác-i lelkiségű tanulmányi programokat tervez, egyházi vezetőket képez Libanonban, Szíriában és Európában. Sandra Chaoul volt az Ignáci Pedagógiai Műhely idei, a pedagógusi hivatás megerősítéséről rendezett konferencia főelőadója. A jezsuita Discerning Leadership program munkatársával beszélgetett Bujk-Földesi Tünde, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíróképzéses hallgatója.

Ignáci Pedagógiai Műhely Nem azért járnak a vízen, mert a földön nem tudnának… – a pedagógusi hivatás megerősítéséről

Párhuzamos univerzumban élnek, vagy csak ostobák? A pedagógusi elhivatottság megerősítéséről szóló konferencia éppen most? A magyarországi helyzetet és a tanári pályával, az oktatási rendszerrel kapcsolatos kritikákat és indulatokat ismerve, sokakban felmerülhetnek ezek a kérdések. „Meghívtál, hogy vízre lépjek” címmel a tanári hivatás megerősítéséről rendezett nemzetközi konferenciát az Ignáci Pedagógiai Műhely november 10-én Budapesten és november 11-én Miskolcon.

Ignáci Pedagógiai Műhely Konferencia a tanítás szépségeiről és kihívásairól

Meghívtál, hogy vízre lépjek címmel szervez nemzetközi konferenciát az Ignáci Pedagógiai Műhely november 10-én a Párbeszéd Házában. Az ifjúságot támogató szakemberek ignáci pedagógiában gyökerező erőforrásokat, jó gyakorlatokat és módszereket ismerhetnek meg: a főelőadás a hivatástudatot erősítő párbeszédről, a kerekasztal-beszélgetés a tanári lét szépségeiről és kihívásairól, a szekcióülések konfliktuskezelésről, belső szabadságról és az iskola jövőjéről szólnak majd.

Ignáci Pedagógiai Műhely Kapcsolaterősítést segítő műhelymunkák Pest megyei iskoláknak

Iskolánkban szükség lenne a tantestületek belső egységének, együttműködésének erősítésére? Vagy a koronavírus-járvány tapasztalataira építve tovább erősítenénk a pedagógusok és a szülők kapcsolatát, együttműködését? Mindkét probléma megoldásához helyszínre szabott eszközöket kínálnak az Ignáci Pedagógiai Műhely őszre meghirdetett ingyenes képzései. Jelentkezési határidő: május 15. A jelentkezések elbírálása nem érkezési sorrendben történik.

Ignáci Pedagógiai Műhely Növekedni hitben, hivatásban – erről szólt az Ignáci Pedagógiai Műhely konferenciája

Köznevelési intézmények munkatársai számára tartott konferenciát október 15-én az Ignáci Pedagógiai Műhely a Párbeszéd Házában. Nagy Ilona, az intézmény vezetője köszöntőjében felhívta a jelenlévők figyelmét az IPM jelmondatára: „Növekedjünk együtt hitben és hivatásban!” Az előadók között egyaránt voltak jezsuita szerzetesek és világi szakemberek is. Hadházy Anna, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíró-tanfolyama hallgatójának tudósítása, Pásztor Péter fotóival.

Ignáci Pedagógiai Műhely Jezsuita konferencia: Miből meríthet erőt a pedagógus?

Nemcsak a diákok szomjaznak a tudásra, a figyelemre és a szeretetre, hanem a nevelőik is. Az Ignáci Pedagógiai Műhely Adj innom című konferenciáján azokról az erőforrásokról, gyakorlatokról és módszerekről lesz szó, melyekből az ignáci pedagógia hagyományai és szakmai tapasztalatai alapján bármely köznevelési intézmény munkatársai táplálkozhatnak. Október 10-ig lehet regisztrálni az ingyenes rendezvényre.