Inigo Szent Ignác-i csendes lelkigyakorlat fiataloknak

Ez a nyár sem múlhat el Szent Ignác-i lelkigyakorlat nélkül. Az Inigo-csoport ezúttal a 18 és 42 év közöttieket várja Püspökszentlászlóra, az Életrendezés Házába. Augusztus második hetében, 8. és 14. között Heim Kata RSCJ, Varga Murányi Fruzsina, Mihály Marika SA és Hiba György SJ vezetik az elcsendesedést. Jelentkezni az e-mail címen lehet.

Inigo „Elfogadás, bizalom, jelenlét, közösen, Jézussal” – ilyen volt az Inigo-csoport idei húsvéti missziója

Négy nap. Huszonöt ember. Templom, idősek otthona, plébánia udvar, zarándokház. Elcsendesedés, együttlét, együttérzés, közösség a maga örömével, harsogásával, ünnepi asztal, remény. Mindez Jézus megváltó kereszthalálába és feltámadásába ágyazva, abból fakadóan – ilyen volt címszavakban az Inigo-csoport idei húsvéti missziója. A résztvevők képes-szöveges élménybeszámolót küldtek Romhányból, ahol a helyiekkel együtt ünnepeltek.

Inigo Istennel találkozni a nappalimban? Megejtő vallomások egy online lelkigyakorlatról

„Úgy tapasztaltuk, az általános alapelv, hogy legtöbbször annyit kapok egy programból, lelkigyakorlatból, amennyit magamhoz képest beleteszek, vagyis ahogy hozzáállok, itt is szépen megmutatkozott. A fiatalok nagylelkűen adták oda az idejüket, csendjüket Istennek és Ő rögtön válaszolt erre a nyitottságra. Voltak, akik a messengert is letörölték a telefonjukról, nehogy kísértésbe essenek.” Heim Kata RSCJ és Hiba György SJ, valamint résztvevők beszámolója.

Inigo Inigo-imaestek az Adventre hangolva a Jézus Szíve-templomban

Eleged van a rohanásból? Jó lenne megállni, megérkezni az advent csendjébe? Négy alkalom, amikor egyszerűen egy órát Istennel lehetsz. Az Úr érkezik. Befogadod? Inigo-imaest keddenként 19.00-20.00 között a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban. November 26-án Csókási Anna RSCJ, december 3-án Nagy Bálint SJ, december 10-én Laczkó Zsuzsanna RSCJ, december 17-én pedig Martos Balázs közreműködésével. Mindenkit szeretettel vár a Szent Ignác-i lelkiségű Inigo!

Inigo Pálos 70? Kaszap 20! Koronkai Zoltán SJ vezeti a zarándoklatot a jezsuita novícius emlékére

Egy este és egy reggel Istenre figyelve: a természetben, városon kívül, éjszakában, reggel, csöndben, beszédben, együtt. A Pálos 70-hez kapcsolódó, jezsuita szerzetesek által vezetett, pálos-jezsuita zarándoklat. Mini zarándoklat Jézus társaként a jezsuita és cserkész Kaszap Istvánnal. Lehetőség lelkivezetésre, egyéni és közös imára, valamint beszélgetésre jezsuita testvérrel. A zarándoklatot Koronkai Zoltán SJ vezeti. Rajt: 2019. október 5. 18:00 Nagymaros, templom.

Inigo Inigo-imaest

A Jézus Szíve-templomban a vizsgázókért.

Inigo Inigo-imaest

A Jézus Szíve-templom altemplomában.

Inigo Megtestesült passió: így vitte közel cigánygyerekekhez Jézus szenvedését az ignáci lelkiségű közösség

Ahogy tavaly tették, a Szent Ignác-i lelkiséget képviselő Inigo-csoport idén is felkerekedett, hogy fiatal önkéntesekkel húsvéti missziót tartson. Ezúttal párhuzamosan két településen töltötték együtt a helyi Szent Háromnapot: Fehérvárcsurgón és a felvidéki Fülekpüspökiben. Az alábbiakban a második helyszínről készült beszámolót közöljük a taizéi közösség magyar barátait képviselő Bálint Zsolt tollából.