Isten fizesse meg! Jezsuita jótékonysági kezdeményezés a koronavírus-járvány idején

A magyar jezsuita rendtartomány művei a megváltozott körülményekhez igazodva végzik feladataikat. Az új helyzet azonban új kihívások elé állította őket is, így többüknél nem várt kiadások merültek fel. Összegyűjtöttünk most egy listát, jelezve, hol van szükség azonnali segítségre. Köszönjük, ha támogatják a Jézus Szíve-templom, a Jezsuita Roma Szakkollégium vagy a Jezsuita Menekültszolgálat missziós tevékenységét!

Isten fizesse meg! Hálaadó szentmise a magyar jezsuiták jótevőiért

„A Jézus Társasága története a jótevőink története” – Peter Hans Kolvenbach SJ, a jezsuita rend egykori általános rendfőnökének megállapítását idézte Vízi Elemér SJ a rendtartomány jótevőiért december 3-án bemutatott hálaadó szentmisén. Amint a Xavéri Szent Ferenc emléknapján tartott liturgián a magyar provinciális emlékeztetett, már az „alapító atyák” fontosnak tartottak megemlékezni a Társaságot pártolókról.

Isten fizesse meg! Díjat nyert a bankkártyás persely kampánya

A nyáron adtunk hírt róla, hogy hazánkban elsőként a jezsuiták Jézus Szíve-templomában állítottunk üzembe bankkártyás perselyt. A múlt héten azt jeleztük, hogy miután a kezdeményezést elindítottuk a hazai reklámszakma legrangosabb, Prizma Kreatív PR Díj pályázatán, a versenyen a nonprofit kategóriában bekerültünk a legjobb hat közé. Mostanra megszületett a végeredmény: a végső döntéskor a zsűri a 12 aranyérem egyikét nekünk ítélte oda.

Isten fizesse meg! Neves reklámpályázat döntőjében a jezsuiták bankkártyás perselyének kampánya!

Nyáron adtunk hírt róla, hogy hazánkban elsőként a jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottunk üzembe bankkártyával használható adományterminált. A kezdeményezést beneveztük a Kreatív című szaklap Prizma Kreatív PR Díj című reklámpályázatára. A versenyre 186 nevezés érkezett, melyből 82 pályázat került a döntőbe; kampányunkat a zsűri a Nonprofit kategóriában az első hat közé tartotta érdemesnek beválogatni.

Isten fizesse meg! Bankkártyás persely a Jézus Szíve templomban

A hagyományos pénzcsörgetős adakozás alternatívájaként hazánkban – tudomásunk szerint – elsőként a jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottak üzembe érintős bankkártyával használható persely-terminált. A masinát Horváth Árpád SJ templomigazgató AutoMáténak keresztelte el, a vámszedőből apostollá lett Lévi-Máté után. Ezzel egyidejűleg debütált ugyanitt az ország legkésőbb kezdődő szentmiséje vasárnap este 22.00 órakor.