Jezsu Veni Sancte a jezsuita fenntartóhoz került miskolci Szent Miklós Óvodában

„A jezsuita atyáktól és a JEZSU-s közösséghez tartozástól elsősorban oltalmat és megerősítést várunk, amúgy is ezer szállal kötődünk hozzájuk” – hangsúlyozza Káplár Gabriella, a miskolci Szent Miklós Óvoda vezetője. Az 1992-ben alapított görögkatolikus intézmény ettől a tanévtől a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium részeként neveli a gyermekeket. Szelenge Judit írása a szeptember 26-án tartott évnyitó szentmiséről.

Jezsu Keresztény óvodát vesznek át a miskolci jezsuiták

„Csodálatos lehetőség, hogy a másokért élő, Jézus Krisztus példáját követő emberek nevelését egész kicsi korban elkezdhetjük” – így kommentálta Holczinger Ferenc SJ, a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium igazgatója, hogy a rendtartomány szeptember 1-jével átveszi a helyi, keresztény szellemiségű Szent Miklós óvodát. Az ovi mostantól része lesz a JEZSU közösségének, ezt jelzi az intézmény új neve is: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda.

Interjú Miért hord karikagyűrűt egy jezsuita? Kajtor Domonkos SJ az elköteleződésről

Kajtor Domonkos SJ Miskolcon, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium­ban szolgál magiszterként. A magisztérium a jezsuita képzés része, amikor a fiatal szerzetes filozófiai tanulmányai után 2-­3 évig a rendtartomány valamelyik apostoli művében végez lelkipász­tori munkát. Lássuk, mit takar ez a sok diák által csak Doma bá’­nak hívott rendtag esetében. Az interjúból az is kiderül, van-e olyan kérdés, amivel zavarba lehet hozni, és hogy miért visel karikagyűrűt egy jezsuita.

Jezsu Gyertek ide gyorsan!

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium Magis kórusának legújabb produkciója Szent Ferencről szól – kicsit másképpen. Előadások március 24-én Szécsényben, majd másnap Piliscsabán.

Jezsu Vízi Elemér látogatása a Jezsuban

A Jézus Társasága tartományfőnöke minden évben sorra látogatja a jezsuita műveket. A rend egyik legnagyobb műve a mi iskolánk, ahová Elemér atya most először látogatott el provinciálisként. Hétfőn az első órában, a 10 és 11. évfolyam diákjai a kollégium kápolnájában gyűltek össze, hogy találkozzanak és beszélgessenek a jezsuita tartományfőnökkel. Kedden a tartományfőnök az iskolával ismerkedett, a délutáni értekezleten pedig a tanári kar vendége volt.