Jezsuita alumni Jezsuita öregdiákok találkozója Barcelonában

„Lenyűgöző volt érezni, hogy jezsuita öregdiákként egy nemzetközi közösséghez tartozunk, amely élő kapcsolatokon alapul, és víziója van a közös cselekvésre.” Nyolcfős magyar csapat volt jelen a nemzetközi jezsuita öregdiák-szövetség (WUJA) 10. kongresszusán. A július 14-17. között Barcelonában rendezett eseményen a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a budapesti Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium egykori diákja vettek részt.

Jezsuita alumni Beszámoló az Európai Jezsuita Öregdiák-szövetségek Konföderációjának közgyűléséről

Az Európai Jezsuita Öregdiák-szövetségek Konföderációja (ECJA) szeptember 27-29-én Litvániában, Kaunasban tartotta őszi rendes közgyűlését. Novella Boglárka és Pünkösty András magyar alumniműhelyek képviseletében vettek részt a találkozón. Az európai jezsuita szervezetek képviselői évente kétszer találkoznak, hogy a kapcsolattartáson, közös tapasztalatok megosztásán túl támogassák a jezsuita rend misszióját az öregdiákok hálózatának lehetőségein keresztül.

Jezsuita alumni Olasz szertartás, spanyol könyörgés, angol szentlecke, francia prédikáció – jezsuita alumnusok Nápolyban

A tavaszi Európai Jezsuita Alumnitalálkozót Nápolyban tartották 2019. április 5 és 7. között. A magyar jezsuita öregdiákok közül három fő volt jelen. A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium képviseletében Ürmös Dániel és jómagam, a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium képviseletében pedig Nagy Luca vett részt az eseményen. Pogrányi Anna élménybeszámolója első kézből a nemzetközi eseményen történtekről.