Jezsuita blog Milyen jövő vár ránk?

És mi benne Magyarország szerepe? Egyáltalán: beléptünk már az új, poszt-indusztriális korszakba? Hogyan alakul benne az életünk? Ezekre a kérdésekre ad választ Satori legújabb, kétrészes bejegyzésében a jezsuita blogon.

Jezsuita blog A szenvedélyes szeretet szentsége, avagy erosz és Eucharisztia

„Ez az én testem, amely értetek adatik” – Jézus ebben a mondatban és a szétosztott kenyérben egész személyét odaadja a tanítványainak. A teljes lelki és testi önátadás, az egyesülés pillanata tehát ez, fejtegeti bloggerünk.

Jezsuita blog Megismerni Őt a szentáldozásban – a jezsuiták és az Eucharisztia

Augusztus elején Esztergomban Szent Ignác-napi búcsún prédikáltam a vízivárosi templomban rendalapítónk és az Eucharisztia kapcsolatáról. Ebből nőtt ki ez a bejegyzés, amiben a jezsuiták és az Eucharisztia kapcsolatát szeretném körbejárni. Miképp van jelen az eucharisztikus lelkiség a rendalapító Szent Ignác életében, a lelkigyakorlatokban és a jezsuita rend történelmében? Koronkai Zoltán SJ írása a jezsuiták blogjáról.

Jezsuita blog Szexualitás-út-keresés szerzetesként

A jezsuita blog legfrissebb bejegyzésében András Csaba SJ őszinte vallomása olvasható a szerzetesként megélt nemiségről és arról, miként lehet pozitívan tekinteni a nemrégiben ismét felszínre került botrányos szexuális zaklatásokra.