Jezsuita Kiadó A karácsonyi készületet segíti a jezsuiták új kötete

Mit jelent számunkra az ünnep? Örömteli várakozást, lázas készülődést vagy az elvárások szorítását? Dyekiss Virág Árad a fény című könyve fogódzót kínál az adventi és a karácsonyi idő szép és nehéz pillanataihoz. Számos praktikus tanácsot ad a közös tervezgetéstől a naptárkészítésen át a karácsonyfa díszítéséig. Közvetlen hangon mesél népi hagyományokról, egyházi szokásokról, és családi történeteit is megosztja az olvasóval.

Jezsuita Kiadó A pápák története: a Jezsuita Kiadó új kötete

Ez a könyv nem azért beszéli el a történetüket, hogy megvédje vagy elítélje a pápákat és cselekedeteiket, hanem azért, hogy világossá tegye, miként alakult ki a pápaság intézménye. John O’Malley amerikai jezsuita eredetileg egy 36 részes internetes előadássorozatban dolgozta fel a témát. A pápák története könyv formában 2010-ben jelent meg először, a szerző a kötetet a magyar kiadás számára két új fejezettel egészítette ki.

Jezsuita Kiadó A Jezsuita Kiadó új könyve az Üdvözlégyről

Mi rejtezik talán legtöbbször elmondott imádságunk jól ismert szavai mögött? Mit jelentenek kijelentései Jézus édesanyjáról? Mit gondol róluk, vagyis Szűz Máriáról Ferenc pápa? A Jezsuita Kiadó legújabb kötetében a Szentatya vall a katolikusok egyik legfontosabb imájáról, az Üdvözlégyről. „Isten a mi Atyánk, az egyház pedig Máriában fordítja felénk Isten legsugárzóbb anyai arcát” – mondja Ferenc pápa a Szűzanyáról, a hozzá fohászkodó imádságról pedig így beszél: „Az Üdvözlégyet már kicsiny gyermekkorunkban megtanítják nekünk, és ha néha hosszú időszakokra elfeledkezünk is róla, főképp a nehézségek között visszatér ajkunkra és – mindenekelőtt – a szívünkbe.