Jezsuita Menekültszolgálat Mentálhigiénés programkoordinátort keres a Jezsuita Menekültszolgálat

A JMSZ (JRS) csapata mentálhigiénés programkoordinátort keres. Olyan ügyfélközpontú csapatjátékosok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek az elvárt készségekkel, képesítéssel és tapasztalatokkal. Működésünk során a jezsuita rend és a nemzetközi JRS szellemiségét követjük és képviseljük. Munkaidő: teljes állás (heti 40 óra). Munkaszerződés időtartama: egyéves határozott idejű szerződés. A jelentkezés beadási határideje: 2022. október 21.

Jezsuita Menekültszolgálat Két kamionnyi segélyszállítmány Kárpátaljára

Működésének eddigi legnagyobb adományát, két kamionnyi segélyszállítmányt küldött a háború sújtotta Ukrajnába a Jezsuita Menekültszolgálat. A kárpátaljai Munkácsra szánt 2x20 tonna – összesen 66 raklap – élelmiszer, tisztítószer és higiéniai eszköz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével ért célba. A támogatást a kormányzati Hungary Helps program civil és egyházi szervezetek számára rendelkezésre álló nagyobb keretösszege tette lehetővé.

Jezsuita Menekültszolgálat Önkénteseket keres a Jezsuita Menekültszolgálat

Az önkéntesekkel való együttműködés a kezdetektől fontos eleme a munkánknak. Az Ukrajnában zajló háború miatt most még nagyobb szükségünk van kreatív és elszánt önkéntesekre. Az alábbiakban összegyűjtöttük, a nyáron hogyan lehet bekapcsolódni önkéntesként a Jezsuita Menekültszolgálat munkájába. A feladatok változatosak, a korrepetálástól a tolmácsoláson át az adminisztratív munkákig terjednek.

Jezsuita Menekültszolgálat „Nem menekültek: emberek” – magyar mint idegen nyelv tanár az ukrán háborús menekültekről

Egy menekült gyerek is legfőképp gyerek, akinek a biztonságos, szerető környezet a legfontosabb – mondja Székely Orsolya, a Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) oktatási koordinátora. A magyar mint idegen nyelv tanárral a háborús menekültek iskolai integrációjáról, a JMSZ ezt segítő oktatási segédanyagairól és a komfortzónából való kilépés előnyeiről beszélgetett Feke György provinciánk negyedéves lapja, a M.I.N.D. 2022. nyári számában.

Jezsuita Menekültszolgálat Menekült diákok oktatásához készítettek segédanyagot a jezsuiták

Menekült gyerekek a mi iskolánkban? címmel oktatási segédanyagot ajánl fel az Ukrajnából érkező diákok oktatását szervező iskoláknak a Jezsuita Menekültszolgálat. A JMSZ ezen kívül a magyar mint idegen nyelv tanulását segítő tananyagcsomagot is elérhetővé tesz. A két kötet a szolgálat évek óta összegyűlt tapasztalatait tartalmazza, sok gyakorlattal, és egyaránt használható hosszabb távú, rendszeres oktatásra, vagy alkalomszerűen is.

Jezsuita Menekültszolgálat Akinek két családja van – a Jezsu-s öregdiák, Jeremie története

Kasongo Jeremie 19 éves, Kongóban született, öt esztendeje él Magyarországon. Miután édesapját megölték, és belharcoktól terhelt szülőföldjüket el kellett hagyniuk, a fiatalember menekültként érkezett édesanyjával és testvéreivel hazánkba. Idén érettségizett a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnáziumban, építész szeretne lenni és magyar állampolgár. Halász Kinga, a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíró tanfolyama hallgatójának interjúja megjelent a MIND legújabb számában.

Jezsuita Menekültszolgálat Könyv készült a menekült gyerekek iskolai befogadásának támogatására

A Jezsuita Menekültszolgálat úttörő vállalkozásba fogott, amikor új kiadványában a menekült gyerekek iskolai (be)fogadását segítő munkájuk tapasztalatait foglalta írásba. Szeretnék ezen tapasztalatok átadásával mindazok munkáját, életét segíteni, akik iskolai környezetben találkoznak menekült gyerekekkel. A kötetben megosztják ezeket a szempontokat, hogy akik az oktatásban a diákok javát szeretnék szolgálni, a menekült gyerekeknek is megadhassák a tőlük és intézményüktől telhető legjobbat.

Jezsuita Menekültszolgálat Befogadó közösségre lelni: afrikai menekültfiú tanul a miskolci jezsuita gimnáziumban

Hogyan interjúvoljunk meg egy menekültfiút, akinek Isten tudja, milyen fájdalmas a múltja, tele tragédiákkal, félelemmel, halállal? Ráadásul már nem is kicsi, hanem tinédzser, félig felnőtt, de azért persze gyerek. Elhatározom, hogy úgy fogok vigyázni rá, mint a hímes tojásra. Mármost a hímes tojás a folyosón vár, hóna alatt füzetek, és éppen a világ jezsuita iskoláit bemutató térképet nézegeti. Amikor megkérdezem, honnan jött, kis karikát rajzol ujjával Afrika egyik pontja körül.