Jezsuita Roma Szakkollégium Hiba György SJ lett a Jezsuita Roma Szakkollégium megbízott rektora

A Jezsuita Roma Szakkollégium eddigi lelkésze, Hiba György SJ lett 2023. január 1-jétől az intézmény rektora, ugyanis elődje, Szabóné Dr. Kármán Judit december 31-ével befejezte munkáját a kollégium vezetőjeként. A JRSZ lelkésze pedig Hofher József, a cigánypasztorációban régóta otthonosan mozgó jezsuita lesz. A következőkben Hiba György hivatástörténetét mutatjuk be.

Jezsuita Roma Szakkollégium Cigány himnusz a Vatikánban: Ferenc pápánál jártak a Jezsuita Roma Szakkollégium képviselői

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat – alapításának tizedik évfordulója alkalmából – Rómába zarándokolt, amelynek során bemutatkozott a Római Magyar Akadémián, és még Ferenc pápával is találkozhatott. A küldöttségben Asztalos Dániel, a Jezsuita Roma Szakkollégium munkatársa is helyet kapott. Az alábbiakban az ő, szubjektív és objektív elemeket egyaránt tartalmazó élménybeszámolóját közöljük.

Jezsuita Roma Szakkollégium Rektorváltás a Jezsuita Roma Szakkollégium élén

Új vezetővel folytatja munkáját a Jezsuita Roma Szakkollégium. Október 1-től az eddigi rektor, Hámori Orsolya helyét Szabóné Dr. Kármán Judit veszi át. Az új rektor a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Pedagógia Tanszékének vezetője. Korábban a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Romológia Tanszékének élén állt, de 2011-2012-ben a tanulmányi tanács tagjaként megfordult a Jezsuita Roma Szakkollégiumban is.