Jezsuita ünnep Kínai misszió és kassai vértanúk: jezsuita ünnep

Szeretettel hívjuk barátainkat szeptember 7-én a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei, az 1619-ben kivégzett kassai vértanúk emléknapjára, az önálló magyar provincia születésnapjára. Az idei év azért is különleges, mert szeptember 22-én lesz száz esztendeje, hogy az első magyar jezsuita, Szarvas Miklós megérkezett a kelet-ázsiai országba, hogy ott harminckilenc társával együtt bő három évtizedig működtessék missziójukat.

Jezsuita ünnep Ünnepi szentmise a jezsuita rendtartomány védőszentjei, a kassai vértanúk emléknapján

Rendtartományunk védőszentjei, a kassai vértanúk emléknapján, szeptember 7-én 17 órakor szeretettel hívjuk barátainkat provinciánk ünnepi szentmiséjére a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templomba. A szertartást vezeti: Vízi Elemér SJ tartományfőnök. Ezen a napon a szokásos esti szentmise elmarad, helyette a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva 18.30-tól csendes szentségimádást, 19.30-tól taizéi imaórát tartunk.

Jezsuita ünnep A kassai vértanúkra, a rend betiltására, majd újjáalakulására emlékeztek a jezsuiták

Vízi Elemér SJ provinciális mutatta be a hétfő 18 órai szentmisét, és Harai Levente SJ mondta a szentbeszédet a Jézus Szíve Jezsuita Templomban szeptember 7-én a rendtartomány védőszentjei, a kassai vértanúk emléknapján. Az ünnep egyúttal az 1909-ben önállóvá vált provincia születésnapja, melyhez idén újabb jubileum kapcsolódott. 1950-ben ezen a napon jelent meg az a rendelet, melynek értelmében betiltják a magyarországi szerzetesrendeket.