Jézus Szíve ünnepe Harangmegáldás a Jézus Szíve-templomban

Az első világháborúban odaveszetteket pótló Szent Ignác-harang és egy új harangjáték messze hangzó és időtálló hírvivői a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templom idén befejeződő megújulásának. A harangokat Erdő Péter bíboros áldotta meg a templom június 19-i búcsúünnepén, Jézus Szíve napján bemutatott szentmisén, melynek keretében katekumeneket keresztelt, és kiszolgáltatta nekik a bérmálás szentségét is.

Jézus Szíve ünnepe Ima a pápával kilenc napon keresztül: itt a Szív Útja-novéna

Jézus Szíve ünnepe a pünkösd utáni második vasárnapot, vagyis Úrnapját követő péntek. A most elinduló kezdeményezéssel a jezsuita Inigo-csoport erre az alkalomra segít lélekben felkészülni kilenc napon át, Ferenc pápa imaszándékaihoz kapcsolódva. A Szív útja-kilenceddel Jézus szívéhez kapcsolódunk, belépünk az Ő szeretetébe, és hagyjuk, hogy ez a szeretet átalakítson bennünket, szívünket „az Ő szíve szerint formálva”.

Jézus Szíve ünnepe A kérdéseket csak a szeretet erejével tudjuk megválaszolni – Pedro Arrupe és a Jézus Szíve tisztelet

Jézus Szent Szívének ünnepe közeleg, és a közelmúltban elindult a legendás jezsuita generális atya, Pedro Arrupe boldoggá avatási eljárása Rómában. Ezek apropóján vegyünk újra elő egy igencsak figyelemreméltó buzdítást, amit Pedro Arrupe nem sokkal az agyvérzése előtt adott közzé. Ez volt az utolsó írása. A szöveg az eltelt időben semmit nem vesztett az erejéből, ma is kihívást jelent számunkra, különösen az apostoli preferenciáink fényében.